29 iul. 2022 | 12:20

Compania Națională Aeroporturi București are un nou director. Cine este Păun Sorin Radu

ULTIMA ORĂ
Compania Națională Aeroporturi București are un nou director. Cine este Păun Sorin Radu

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale „Aeroporturi București” l-a desemnat ca director pe Sorin Radu Păun. Anterior, acesta fusese manager la SAT Reabilitare-Reciclare, în cadrul grupului STRABAG. De asemenea, Păun a deținut funcția de consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Păun Sorin Radu, noul președinte la Compania Națională Aeroporturi București

Consiliul administrativ al CNAB l-a numit pe Sorin Radu Păun director. Înainte de această poziție, fusese manager la SAT Reabilitare-Reciclare, în cadrul grupului STRABAG. De asemenea, bărbatul a deținut funcția de consilier în cadrul Secretariatului General al Executivului.

În baza Hotărârii Guvernului nr. 1208/07.10.2009 și sub autoritatea Ministerului Transporturilor a apărut Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti” – S.A., prin fuziunea dintre Compania Naţională „Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti” SA (Otopeni) și Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu” SA.

Detalii despre CNAB

Compania şi-a început activitatea la 5 februarie 2010 și, potrivit site-ului său, structura acționariatului companiei este următorul: 80% acțiuni deținute de statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, şi 20% de Fondul Proprietatea. Sediul societății se află în orașul Otopeni, județul Ilfov.

CNAB are rolul de a coordona proiectele de dezvoltare/modernizare ale celor două aeroporturi de lângă București, pentru a răspunde cât mai exact necesităţilor pe termen mediu şi lung ale Capitalei şi zonelor limitrofe. Totodată, CNAB elaborează şi pune în practică o strategie unitară de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii aeroportuare, în conformitate cu politica Ministerului Transporturilor.

Compania Națională „Aeroporturi București” este principalul pol aviatic al României, care procesează aproape 75% din traficul aerian de pasageri, marfă şi poştă înregistrat la nivel naţional. Societatea, prin cele două platforme de la Otopeni şi Băneasa, asigură condiţiile de derulare a operaţiunilor aeriene – civile şi militare, dispunând de o mare dezvoltare ce corespunde perspectivelor de creştere a traficului aerian cel puţin la orizontul anilor 2030.

Salarii majorate în cadrul societății

La începutul anului, societatea comercială a stabilit că salariile angajaţilor de la CNAB vor fi indexate cu rata inflaţiei, iar sporurile şi primele vor fi incluse în proiecţiile bugetare pentru 2022. Deciziile au fost luate în urma discuţiilor dintre conducerea companiei şi reprezentanţii celor patru sindicate ale angajaţilor.

„În contextul trecerii pe profit a companiei, la nivelul anului 2021, ca urmare a implementării mai multor măsuri de eficientizare a costurilor şi date fiind ipotezele de relansare a sectorului transportului aerian pentru anii următori, s-a decis: includerea în proiecţiile bugetare pentru anul 2022 a tuturor drepturilor (sporuri şi prime) prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă în vigoare sau la nivelul contractelor individuale de muncă ale salariaţilor; indexarea salarială în pas cu rata inflaţiei, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, indexare care a fost amânată la nivelul anilor anteriori ca urmare a pierderilor generate de scăderea accentuată a traficului de pasageri”, au explicat reprezentanții CNAB.