Compania de stat Hidroelectrica face mutarea anului pe piața noastră de energie: e clar că are putere

Compania de stat Hidroelectrica face mutarea anului pe piața noastră de energie: e clar că are putere

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, iar conducerea companiei de stat are planuri foarte mari pentru perioada imediat următoare.

Concret, deși este proaspăt intrată pe piața de furnizare de energie pentru casnici, compania innționează să achiziționeze un furnizor cu experiență.

Documentele scot la iveală planurile marii companii

Conform unei analize profit.ro, producătorul hidro controlat de statul român prin Ministerul Energiei a lansat o procedură publică de achiziție de „servicii de consultanță specializată, evaluare și intermediere fuziuni și achiziții (M&A), precum și de servicii de consultanță tip due dilligence, în vederea achiziționării unei societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice și gazelor naturale„.

„Având în vedere evoluțiile recente din piața energiei, constatăm apariția unor potențiale oportunități de preluare a unor companii, în special în domeniul furnizării de energie electrică/gaze naturale. Hidroelectrica își propune să dezvolte în continuare portofoliul de furnizare, pe de o parte în contextual diversificării surselor de vânzare a energiei produse, care în prezent este supusă volatilității pieței de energie, permițând în acest mod o creștere de predictibilitate a veniturilor societății.

Pe de altă parte, extinderea portofoliului de furnizare reprezintă, în cadrul strategiei companiei noastre, modul cel mai eficient de monetizare a certificatelor verzi provenite din portofoliul de producție din surse regenerabile pe care Hidroelectrica îl deține și care a fost recent completat prin achiziția centralei eoliene de la Crucea, cu o capacitate instalată de 108 MW.

În acest context, ne propunem să explorăm posibilitatea creșterii portofoliului de furnizare prin analiza detaliată a unei societăți care activează în acest domeniu, în vederea unei eventuale preluări”, se arată în documentația de achiziție”.

Trebuie menționat faptul că Hidroelectrica oferă, în acest moment, cele mai avantajoase oferte de furnizare pentru gospodăriile din țara noastră. Însuși ministrul energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să aleagă ofertele companiei.

„Oameni buni, vă repet tuturor, mergeţi pe piaţa concurenţială, liberă, alegeţi cea mai bună ofertă, nu staţi în piaţa de serviciu universal, care este scumpă. Primul care este pe listă – şi mai sunt doi-trei la acelaşi nivel de preţ – este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!”, îndemna ministrul energiei, românii, încă din toamna anului trecut.

Citește și: