Cinci români care se ocupau cu asasinate la comandă, prinși de Poliție. Aveau un site pe care primeau comenzi pentru a ucide

Cinci români care se ocupau cu asasinate la comandă, prinși de Poliție. Aveau un site pe care primeau comenzi pentru a ucide

Poliția a prins cinci români care se ocupau cu asasinate la comandă. Aceștia administrau cu succes un site unde se puteau comanda și plăti crime. Indivizii și-au desfășurat nestingheriți activitatea până ce autoritățile din SUA și România au intrat pe fir. Miercuri, 6 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj și Hunedoara. Mai multe detalii, în continuare.

Cinci care se ocupau cu asasinate la comandă, prinși de Poliție

Cinci cetățeni români care ar fi administrat o pagină de internet ce oferă servicii de contractare pentru asasinate la comandă au fost duși la audieri. „Afacerea“ indivizilor a mers ca pe roate până ce pe fir au intrat autorităţile din SUA şi România.

„Poliţişti Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează cercetări într-o cauză penală, deschisă în urma transmiterii, de către autorităţile din Statele Unite ale Americii, a unei cereri de comisie rogatorie, care priveşte mai mulţi cetăţeni români, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de omor şi spălare de bani“, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DIICOT.

În fapt, investigația vizează cinci români care ar fi administrat cu succes un site unde se puteau comanda şi plăti asasinate.

„Aceste site-uri sunt accesibile numai printr-o anumită reţea, care foloseşte softuri ce maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea şi direcţionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile par să accepte plata serviciilor, exclusiv, prin monedă virtuală“, precizează sursa citată.

Citește și: Descinderi la Poliția Locală Brașov. Mai mulți angajați sunt vizați de o anchetă

Au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară

Potrivit autorităților din SUA, un grup de cinci persoane, aflate în România, ar fi lucrat împreună la administrarea site-urilor şi spălarea câştigurilor infracţionale.

Miercuri, 6 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au coordonat efectuarea de către D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Hunedoara a 7 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Gorj și Hunedoara, în vederea completării probatoriului.

Au fost descoperite și ridicate telefoane, calculatoare, înscrisuri şi indisponibilizaţi 30.000 de lei. Prejudiciul total a fost estimat de procurori la 500.000 de euro.

De precizat că cele cinci persoane bănuite au fost conduse la sediile de poliţie din judeţele unde au fost efectuate percheziţiile domiciliare, în vederea audierii.

Citește și: