26 mart. 2022 | 12:12

Cinci cazuri de covid-19 la echipa națională. Doi fotbaliști au fost convocați de urgență

ULTIMA ORĂ
Cinci cazuri de covid-19 la echipa națională. Doi fotbaliști au fost convocați de urgență

Patru jucători ai echipei naționale de fotbal a României au ieșit pozitivi la testul covid-19. Cei patru au ieșit imediat din program și au intrat în izolare. Și um membru al staff-ului a fost găsit infectat cu același virus. 

Covid-19 la echipa națională

Mai mulți jucători acuza simptome de viroză respiratorie sau gripă și nu se pot antrena corespunzător. 

În acest sens, au fost convocați de urgență Claudiu Petrila, de la CFR Cluj, care se afla în cantonamentul României U21 și Darius Olaru de la FCSB. 

Cei patru fotbaliști confirmați cu covid-19 sunt Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase și Deian Sorescu. 

Primii trei au jucat împotriva Greciei, iar Deian Sorescu a fost chemat de urgență la lot din cauza simptomelor. 

„În urma testării PCR, 4 jucători ai echipei naționale au fost depistați pozitivi, împreună cu un membru al staff-ului. În condițiile în care, la testările PCR premergătoare intrării în cantonament, toate rezultatele au fost negative.

Astfel, Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, alături de Florin Constantinovici, au ieșit din programul tricolorilor și au intrat în izolare.

În același timp, mai mulți jucători acuză în continuare simptome de viroză respiratorie sau gripă și nu se pot pregăti normal. În concluzie, cazuri de COVID, gripă și viroză, o situație fără precedent cel puțin în istoria recentă a tricolorilor

În acest context, au fost convocați de urgență Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, și Darius Olaru (FCSB)”, se arată în comunicatul postat de FRF.

Edi Iordănescu a făcut câteva declarații după meciul România – Grecia, care s-a încheiat cu 0-1. 

Sunt multe probleme medicale. Mi-e frică să nu se agraveze, din ce informații am. Patru jucători sunt izolați în camere. Alții acuză ceva probleme. Ne-am și testat, așteptăm să primim și rezultatele. Nu voiam să se întâmple asta la primul joc, dar asta e situația”, a fost declaraţia lui Iordănescu jr, la Pro X.