Cifrele care vor crește tensiunea pensionarilor români: cu cât a crescut pensia specială în România, de câte ori

Cifrele care vor crește tensiunea pensionarilor români: cu cât a crescut pensia specială în România, de câte ori

Pensiile speciale din România nu pleacă nicăieri, aparent niciodată. Dincolo de asta, însă, fascinant este altceva, valoarea lor a explodat, în timp ce la televizor se tot vehiculează mecanisme de eliminare și supraimpozitare.

Pensia specială medie a crescut, în doar șase luni, ”de 160 de ori mai mult” decât pensia medie a românilor obișnuiți, cei care au contribuit prin impozite și taxe la acei bani din care se chinuie să supraviețuiască după vârsta pensionării. Informația a fost confirmată de deputatul USR Claudiu Năsui, același care a și dat vina pe PSD și PNL pentru situația actuală. Aparent, cele două partide politice ”cu tradiție” votează în mod constant pentru menținerea pensiilor speciale.

Ce se întâmplă cu pensiile speciale în România

„3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obişnuiţi în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naţionale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeaşi perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, aţi citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obişnuiţi. (…). Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desfiinţa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menţinerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună”,”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Cu această ocazie, deputatul a insistat pe faptul că, în timp ce românii de rând se confruntă cu facturi mai mari și o creștere agresivă a prețurilor, pentru categoriile de ”speciali” apropiați puterii, se găsesc soluții de fiecare dată. ”Toţi românii se confruntă cu facturile mai mari şi creşterea preţurilor. Taxa ascunsă numită inflaţie a ajuns la cifre record şi ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiaţi de putere, se găsesc mereu soluţii. Şi mai ales bani. Şi pentru restul? Cei mai nevoiaşi primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente”, conchide Năsui.