Cele mai fiabile motoare: mașinile care au rezistență crescută

Cele mai fiabile motoare: mașinile care au rezistență crescută

Cele mai folosite motoare în industria auto europeană sunt motoarele cu 4 și 3 cilindri în linie, dar există și 6 cilindri în linie sau V6. Cu toate acestea, cel mai bun motor este cel cu 6 cilindri în linie.

Cel mai fiabil, puternic, durabil, echilibrat, ușor de întreținut și bine localizat este motorul cu 6 cilindri în linie, L6 (i6, l6). Acesta este un motor foarte echilibrat, cu pistoanele care lucrează în perechi.

Aceste mașini cu motoare în 6 cilindri au capote lungi, ca modelele BMW. Motorul este pe direcția longitudinală, iar tracțiunea este în spate. Aceasta este o proiecție de mașină clasică.

În ceea ce privește costul, dacă se compară un motor cu 6 cilindri cu un V6, de exemplu, se alocă mai puțină forță de muncă deoarece este nevoie de mai puțin timp pentru a funcționa. Cu cât motorul este mai simplu, cu atât este mai fiabil.

Care este cel mai bun

Dacă ținem cont de greutate, număr de piese, motorul cu 6 cilindri în linie este mai bun decât un V6.

Motorul cu 6 cilindri în linie echipează modele BMW, Mercedes-Benz, noile modele Mazda, dar și pe mașini mai vechi fabricate de Nissan și Toyota.

Motorul diesel cu o turbină este mai fiabil decât cel cu mai multe turbine. Aceste motoare de 2,5 litri, 3 litri, dacă sunt întreținute corect, pot merge fără probleme sute de mii de kilometri.

  1. Honda, 0,29%, 1 din 344 de mașini
  2. Toyota, 0,58%, 1 din 171 de mașini
  3. Mercedes-Benz, 0,84%, 1 din 119 de mașini
  4. Volvo, 0,90%, 1 din 111 de mașini
  5. Jaguar, 0,98%, 1 din 103 de mașini

Un nou studiu sugerează că unele dintre problemele cu mașinile electrice de acum ar putea să nu le facă mai fiabile decât vehiculele cu motor cu combustie. Proprietarii de vehicule pe benzină sau diesel raportează mai puține probleme decât proprietarii de vehicule electrice în primii patru ani de utilizare, arată un nou sondaj realizat de grupul de consumatori Which?

Etichete: