Ceașca de cafea l-a dat de gol: o crimă din 1975, elucidată

Ceașca de cafea l-a dat de gol: o crimă din 1975, elucidată

O ceașcă de cafea, aruncată într-un coș de gunoi de la un aeroport, a contribuit la rezolvarea unui caz de crimă din comitatul Lancaster, Pennsylvania.

David Sinopoli, acum în vârstă de 68 de ani, a fost arestat recent și acuzat de uciderea lui Lindy Sue Biechler, care a fost înjunghiată în apartamentul său, în 1975.

„Acest caz a fost rezolvat cu ajutorul secvenței ADN și, în special, a genealogiei ADN. Sincer, fără asta, nu știu dacă l-am fi rezolvat vreodată”, a declarat Heather Adams, procurorul districtului Lancaster County, la o conferință de presă de la începutul acestei săptămâni.

Pe 5 decembrie 1975, Biechler, în vârstă de 19 ani, a fost găsită moartă în apartamentul ei de mătușa și unchiul ei. Au fost luate de la fața locului dovezi care conțineau urme genetice ale ucigașului, însă probele nu au ajutat foarte mult, întrucât tehnologia ADN nu era încă în „floare”.

David Sinopoli era suspectat de mulți ani de crimă, însă nu existau dovezi împotriva lui

În 1997, poliția a trimis lenjeria purtată de Biechler la momentul crimei la un laborator specializat. Nu numai că a fost returnat profilul genetic al unui bărbat neidentificat, dar s-au descoperit și urme de material seminal. Cu toate astea, metarialul genetic nu se afla în nicio bază de date.

Au trecut ani fără răspuns, dar în 2019, dovezile genetice au fost trimise la Parabon NanoLabs, care au reușit să dezvăluie caracteristicile suspectului, inclusiv nuanța pielii, culoarea ochilor și culoarea părului. S-a constatat, de asemenea, că făptașul ar avea origini italiene.

Anchetatorii au remarcat că aproximativ 2.300 de persoane de origine italiană locuiau în zonă, la momentul crimei. A devenit evident că Sinopoli era cel mai probabil un suspect. El a locuit în aceeași clădire cu Biechler, în anii 1970. Cu toate acestea, polițiștii încă aveau nevoie de dovezi concrete.

Anchetatorii au reușit să pună mâna pe o ceașcă de cafea din care Sinopoli băuse pe Aeroportul Internațional Philadelphia, înainte să se îmbarce. Așadar, oamenii legii au avut dovada faptului că acesta este, într-adevăr, autorul oribilei crime din 1975.