Cea mai în vârstă persoană din lume a murit. Bunica „iubitoare de bomboane” avea 119 ani

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit. Bunica „iubitoare de bomboane” avea 119 ani

Cea mai în vârstă persoană din lume, o japoneză, a murit la vârsta de 119 ani. Kane Tanaka, care a învins cancerul de două ori și era o mare iubitoare de dulciuri și cola, s-a stins din viață într-un azil de bătrâni din Japonia. Reprezentanții Guiness Book au transmis că le pare rău să audă despre moartea lui Kane, explicând că vestea a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie, Robert Young.

A murit Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume

Înainte de moartea sa, japoneza de 119 ani a spus într-un tweet postat de familia ei că a reușit să ajungă la această onorabilă vârstă „cu sprijinul multor oameni. Sper că veți continua să vă distrați, [și să fiți] veseli și energici”, a fost sfatul femeii.

Postând pe Twitter despre moartea ei, Cartea Recordurilor a scris: „Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”.

A trăit 119 ani

Kane Tanaka a văzut lumina zilei la 2 ianuarie 1903 (în același an în care frații Wright au zburat pentru prima dată), în Fukuoka, sudul Japoniei. Multă vreme, a locuit într-un azil de bătrâni din Fukuoka și toată lumea știa că era pasionată de jocuri de societate și matematică.

În ziua în care a primit certificatul Guinness World Records, lui Kane i s-a oferit o cutie de ciocolată, pe care a desfăcut-o imediat, fiind o mare pofticioasă de dulciuri. Chiar și în ultimele ei zile de viață, bunicuța și-a făcut pofta de dulce și cola.

Japoneza era mare amatoare de dulciuri, cafea și cola

Tanaka a preluat titlul de Cea mai în vârstă persoană din lume în iulie 2018, explicând că a fost unul dintre cele mai fericite momente din viața ei. Viața femeii a fost presărată și cu momente mai puțin frumoase. Ea a supraviețuit de două ori cancerului și a trăit printr-o multitudine de evenimente istorice, supraviețuind la două războaie mondiale și gripei spaniole din 1918, precum și pandemiei de coronavirus, notează CNN.

Întrebată fiind care era secretul longevității sale, Kane Tanaka susținea că îi plac foarte mult dulciurile, cafeaua și cola. Rutina ei zilnică a constat în trezitul la 6 dimineața, studierea matematicii și exersarea caligrafiei. Născută în 1903, femeia s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani și a lucrat la afacerea familiei până la vârsta de 103 ani.

Citește și: