Ce se întâmplă cu ajutorul social de 250 de lei, dar cu cel de 700 de lei: când intră banii pe card, milioane de români așteaptă

Ce se întâmplă cu ajutorul social de 250 de lei, dar cu cel de 700 de lei: când intră banii pe card, milioane de români așteaptă

La momentul de față, în România, se acordă mai multe ajutoare sociale. Din păcate, pentru milioane de români, achitarea lor a întârziat. În acest context, ministrul Muncii a venit cu mențiuni importante.

Supraviețuirea în condiții civilizate a unui număr foarte mare de români depinde de plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei. În timp timp ce ajutorul de 700 de lei este destinat exclusiv pensionarilor cu venituri de sub 2000 de lei, sumele de 250 de lei sunt menite pentru toți românii cu venituri mai mici de 1500 de lei sau celor cu sub 800 de lei pe cap de familie. Dincolo de detaliile de fond, important este când ajung banii.

pensionari pensii

Ministrul Muncii, anunțul pentru toți pensionarii

Într-o intervenție la România TV, ministrul Muncii a venit cu câteva mențiuni importante legate de achitarea ajutoarelor sociale către pensionari și români de rând.

În primul rând, toți pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei ar trebui să primească ajutorul de 700 de lei până mâine, pe 15 iulie. Cu alte cuvinte, înainte de finele acestei săptămâni, acei bani ar trebui fie să ajungă în mâna pensionarilor, fie în cont.

”Ajutorul de 700 de lei nu a ajuns încă la toti romanii. Pana la data de 15, toti cei care se încadrează vor primi banii pe card sau prin intermediul postasului. Pragul de 2000 de lei a fost o decizie luată de coaliţie, ghidându-ne dupa pensia medie din România”, a afirmat ministrul Muncii pentru sursa citată.

Este important de reținut că cei 700 de lei dedicați pensionarilor din sistemul public și militar de pensii, cu venituri de sub 2000 de lei, ar fi trebuit să ajungă, o singură dată, la 3,3 milioane de persoane. Atât de mare este numărul românilor care sunt nevoiți să trăiască din acea sumă de bani în fiecare lună.

Vizavi de cealaltă particularitate din programul Sprijin pentru România, ajutorul de 1000 de lei acordat în patru rate de câte 250 de lei, Marius Budăi a făcut de asemenea câteva mențiuni. ”În acest an, vor fi patru tranșe de plată pentru ajutorul de 250 de lei.  Se va acorda pentru lunile iunie, august, octombrie și decembrie. Încă suntem în activitatea de distribuire a cardurilor pentru populație”, a concluzionat ministrul.