Ce se întâmplă acum cu vânzările de PC-uri, după creșterea puternică din ultimii doi ani

Ce se întâmplă acum cu vânzările de PC-uri, după creșterea puternică din ultimii doi ani

Vânzările la PC-uri au explodat, în ultimii doi ani, dar acum se pare că situația tinde să ia o nouă turnură, după cum vei putea vedea în cele ce urmează.

Conform informațiilor deținute, deși lanțurilor de aprovizionare s-au confruntat cu cu multe dificultăți, mai ales de natură logistică, principalii furnizori de pe piață au vândut 80,5 de milioane de unități de PC-uri, numai în primul trimestru. Ceea ce, în mod evident, e mai puțin decât trebuie, dar nu neaparat infim.

Spre exemplu, în ultimii doi ani, vânzările au înregistrat cifre record, așa cum menționam anterior, iar asta se „datorează” pandemiei, dar și faptului că, în întreaga lume, s-a mizat pe munca de tip remote.

„Accentul nu ar trebui să fie pus pe scăderea volumului de PC-uri de la an la an, deoarece era de așteptat. Accentul ar trebui să fie pus pe faptul că industria PC-urilor a reușit să livreze peste 80 de milioane de PC-uri într-o perioadă în care logistica și lanțul de aprovizionare sunt încă un dezastru, însoțite de numeroase provocări geopolitice și legate de pandemii”, a declarat Ryan Reith, vicepreședinte de grup în cadrul IDC, adăugând că „am asistat la o oarecare încetinire atât pe piața educației, cât și pe cea de consum, dar toți indicatorii arată că cererea de PC-uri comerciale rămâne foarte puternică. Credem, de asemenea, că piața de consum își va reveni în viitorul apropiat. Rezultatul din T1 2022 a fost un volum de livrări de PC-uri care s-a apropiat de niveluri record pentru un prim trimestru”, a mai spus acesta.

Cine se poate lăuda cu vânzări record

Pe primul loc la vânzări de află, în continuare, Lenovo, cu 18,3 milioane de unități și o cotă de piață de 22,7%. Imediat se clasează cei de la HP, cu 15,8 milioane de PC-uri vândute, urmat de Dell Technologies (13,7 milioane), Apple (7,2  milioane), Asus și Acer, la egalitate, cu 5,4 milioane de unități vândute.

De remarcat că atât Asus, cât și Acer au crescut, în ultimii ani, cât alții „în zece”, vorba proverbului.