Trucul genial pentru curățarea tastaturii laptopului. Rezolvi imediat problema, va fi ca nouă

Trucul genial pentru curățarea tastaturii laptopului. Rezolvi imediat problema, va fi ca nouă
Cum să curățați tastatura laptopului cu ajutorul unor trucuri simple

Fiecare dintre noi folosim, cel puțin la locul de muncă, laptopul. Dar, din diferite motive, uităm să-l mai și curățăm, mai ales tastatura.  Poate că vă întrebați de ce este necesar să vă curățați tastatura la intervale regulate, dar trebuie să înțelegeți că este important. Există câteva trucuri simple care vă pot ajuta să faceți asta mult mai rapid.

Cum să curățați tastatura laptopului cu ajutorul unor trucuri simple

Fie că sunteți o persoană care mănâncă în fața calculatorului sau a laptopului și împrăștie firimiturile peste tot, fie că sunteți o persoană îngrijită care nu murdărește niciodată tastatura, murdăria ajunge cumva acolo.

Curățarea tastaturii devine o necesitate, deoarece aceasta se poate murdări după perioade îndelungate de utilizare. Dacă nu curățați tastatura și aceasta se murdărește prea mult, performanța acesteia va fi afectată. Veți întâmpina multe probleme la tastare.

Aruncați o privire asupra pașilor de mai jos pentru a afla cum puteți curăța tastele tastaturii și să o faceți să dureze mult timp fără a-i afecta performanța. Cel mai bun lucru este că vă puteți curăța tastatura folosind lucruri care sunt disponibile la voi în casă.

Măsuri de precauție care trebuie luate înainte de curățare

Înainte de curățare, trebuie să opriți mai întâi calculatorul și să detașați tastatura de unitatea de procesare. Nu scoateți conectorul tastaturii atunci când calculatorul este în funcțiune, deoarece poate fi dăunător pentru tastatură dacă aceasta nu este de tip USB.

Efectuați o curățare rapidă

Puteți curăța rapid tastatura întorcând-o cu susul în jos și folosind o cutie de aer comprimat pentru a sufla corpurile străine, dacă există. Trebuie să întoarceți tastatura cu susul în jos și să o bateți de câteva ori. Puteți vedea mici particule de murdărie care cad din ea. Puteți schimba unghiul sau bate mai tare pentru a face curățarea mai eficientă.

Un tampon de bumbac poate fi util

Puteți folosi un tampon de bumbac pentru a curăța tastele tastaturii. Ei bine, înmuiați tamponul de bumbac în alcool izopropilic și frecați ușor partea superioară a tastelor. Aveți grijă să nu picurați alcoolul în interiorul tastaturii. De asemenea, nu pulverizați niciodată detergentul direct pe tastatură.

Kit special de curățare

Kitul special de curățare se găsește ieftin în magazine. Îl puteți pune pe chei și acesta va lua forma și va căuta prin crăpături. Asigurați-vă că îl trageți cu grijă pentru a nu rupe cheile. Apoi, spălați particulele de murdărie.

Un mod de a curăța tastatura în profunzime

Scoateți toate tastele tastaturii pentru o curățare temeinică. Scoateți ușor fiecare tastă folosind o șurubelniță mică sau orice altă pârghie. După ce ați îndepărtat tastele, suflați resturile cu aer comprimat. Folosiți o cârpă umedă care nu este prea umedă pentru a tampona toate suprafețele tastaturii. Asigurați-vă că nu intră niciun lichid în tastatură.

Stick notes funcționează surprinzător de bine pentru a îndepărta praful de pe suprafața tastaturii. Banda de gumă prinde toată murdăria și scoate murdăria dintre taste.

Concluzie

Curățarea tastaturii poate că nu este primul lucru de pe lista de lucruri de făcut, dar ar trebui să fie acolo. Păstrarea tastaturii curate vă va asigura că vă mențineți sănătos și că prelungiți durata de viață a laptopului. Cu aceste sfaturi și trucuri, știți cum să vă curățați tastatura laptopului în mod corect.