Bugatti ține la tradiție: când va lansa un model electric

Bugatti ține la tradiție: când va lansa un model electric

Bugatti rămâne loial motoarelor cu ardere și mașinilor sport.

Următorul Bugatti va avea un motor cu combustie nou-nouț, dar calea către acesta nu a fost una simplă.

Bugatti se ține de motorul cu ardere și va oferi doar mașini sport în următorii câțiva ani. „O versiune pur electrică nu este inclusă în planul nostru pe zece ani pentru Bugatti. Nu va exista nici un SUV”, a spus CEO Mate Rimac într-un interviu pentru Automobilwoche.

Mai mult acesta la citat pe fondatorul Bugatti și a făcut referire la motto-ul companiei.

„Dacă este comparabil, atunci este nu un Bugatti.”

Vorbind pentru TopGear.com, șeful Bugatti – și Rimac – Mate Rimac a spus că atunci când a început să discute despre preluarea Bugatti, el a preluat controlul, atât Porsche, cât și Volkswagen au subliniat necesitatea ca următoarea mașină să fie complet electrică.

Bugatti rămâne fidel tradiției

„Ar fi fost cel mai ușor lucru pentru mine, să iau Nevera, pe care l-am dezvoltat timp de cinci ani, și să-l transformăm într-un Bugatti”, a spus el. „Știi, schimbă designul… acesta este cel mai ușor lucru de făcut.

„Dar m-am luptat furios cu conducerea Porsche și Volkswagen, argumente foarte aprinse, că următorul Bugatti nu ar trebui să fie electric. Și cred că a fost decizia absolut corectă.”

El a remarcat distincția dintre cele două mărci, cu Rimac pe de o parte ca marca de hypercar complet electrică, în timp ce Bugatti „în viitorul previzibil” va avea motoare cu ardere cu hibridizare puternică.

„Credem că este important să avem în continuare un motor cu combustie pentru Bugatti”, a adăugat el.

„Veți fi foarte surprins de ce fel de motor cu ardere”, a tachinat el.

Pe de altă parte, Ferrari se pregătește să lanseze primul său SUV, ceea cu siguranță s-ar putea să genereze un răspuns și din partea celor de la Bugatti.