BMW și-a atins ținta: cu ce se laudă constructorul bavarez

BMW și-a atins ținta: cu ce se laudă constructorul bavarez

BMW Group a declarat că și-a depășit semnificativ obiectivele europene privind emisiile de CO2 în 2021, evitând astfel orice sancțiuni ale Comisiei UE.

Cu emisii de aproximativ 115,9 grame pe kilometru, conform WLTP, compania spune că a depășit limita țintă a flotei de aprox. 126 de grame pe kilometru cu aproximativ zece grame în UE27+2 (UE, Norvegia, Islanda), pe baza propriilor calcule interne.

Emisiile de CO2 ale flotei au fost, de asemenea, reduse în continuare comparativ cu anul precedent: convertite la ciclul WLTP, reducerea a fost de aproximativ 14%. Motorii cheie pentru îndeplinirea obiectivului flotei au fost vânzările semnificativ mai mari de vehicule electrificate în Europa și creșterea în continuare a eficienței pentru tehnologiile convenționale de propulsie.

Pe continentul european există un interes puternic pentru electromobilitate: în 2021, unul din patru vehicule din UE27+2 era fie complet electric, fie hibrid plug-in. Succesul electromobilității poate fi observat și din alte două repere pe care compania le-a atins în 2021: pentru prima dată, un vehicul complet electric, MINI Cooper SE, a devenit varianta de model cu cel mai mare volum pentru una dintre mărcile BMW Group.

BMW, un pilon important din industrie

BMW Group își propune să vândă peste 200.000 de vehicule complet electrice în 2022, cel puțin dublul vânzărilor sale în 2021. Lansarea a încă două vehicule complet electrice din seria importante de modele în acest an, BMW i7 și BMW iX1, va continua creșterea numărului total și procentului de vehicule electrificate vândute.

BMW susține că un sistem de producție integrat, extrem de flexibil, care permite ca vehiculele cu motoare cu ardere și modelele electrice să fie construite pe o singură linie este un factor cheie pentru acest lucru. În 2022, BMW Group va produce cel puțin un vehicul complet electric la fiecare dintre fabricile sale germane.

În 2021, BMW Group spune că s-a angajat să îndeplinească obiectivul de 1,5 grade pentru limitarea încălzirii globale. BMW Group intenționează să reducă emisiile de CO2 pe ciclul de viață per vehicul cu cel puțin 40% până în 2030. Compania spune că a devenit primul producător german de automobile care s-a alăturat campaniei Business Ambition for 1,5°C lansată de Science-Based Targets Initiative și că s-a angajat obiectivului de neutralitate climatică completă pe întreg lanțul valoric până cel târziu în 2050.

Etichete: