Băutura esențială pe care să o bei seara. Ce rol are peste noapte ca să te trezești bine, conform cercetătorilor științei

Băutura esențială pe care să o bei seara. Ce rol are peste noapte ca să te trezești bine, conform cercetătorilor științei

Îngrijirea corpului tău necesită multă atenție, atât pe interior cât și pe exterior. Află care este băutura esențială pe care să o bei seara pentru a te simți mult mai bine, potrivit unui cercetător în domeniu.

Mulți dintre noi alegem doar o parte a zilei în care acordă mai multă atenției organismului. În timp ce unii reușesc să își rezerve timp pentru acest lucru în timul dimineții, sunt persoane care seara reușesc să își dedice timp și îngrijirii corporale.

Îngrijirea pielii și tenului reprezintă un lucru esențial sănătății organismului, astfel că dacă dorești un ten cât mai curat, ar trebui să încerci această băutură esențială. Ea va ajuta pielea să fie mai hidratată și mai protejată de-a lungul zilei care urmează.

Atât cremele cât și serurile sunt foarte bune, însă acest lucru nu înseamnă că le poate face pe toate. Un secret pentru a avea un ten impecabil constă în scăderea inflamației generale a corpului, astfel că doar anumite lucruri care acționează la interior o pot face.

Această inflamație poate avea mai mulți factori dintre care un stil de viață sedentar, precum și consumul de alimente procesate, fast-food și nu numai. Toate aceste lucruri pot avea ca efect dezvoltarea de probleme la nivelul tenului precum acnee, cearcăne, pungi, dar și afecțiuni mai accentuate care pot afecta sănătatea generală a organismului.

Un prim-pas ar consta în a fi atent la ceea ce consumi, astfel, mai puține alimente procesate, dar și o stare de liniște generală pentru a reduce nivelul de stres. De asemenea, poți consuma zilnic alimente care au beneficii antiinflamatorii. Un ingredient care are astfel de proprietăți este turmericul, potrivit medicului neurolog și specialist în medicină integrativă, Kulreet Chaudhary.

Băutura esențială care te va ajuta la o stare generală mai bună

În acest sens, poți prepara o băutură care are la bază acest ingredient, fiind vorba despre turmeric latte. Pentru a face pasta pentru bază, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • ¼ de cană de turmeric;
  • ½ cană apă.

Prepară aceste două ingrediente pentru aproximativ 7-10 minute, până când va rezulta o pastă. Păstrează această pastă într-un borcan și pune-o la frigider. De asemenea, vei mai avea nevoie de:

  • 2 căni de lapte de migdale/ cocos;
  • 2 linguri pastă de curcuma;
  • ½ linguriță scorțișoară;
  • 1 lingură ghimbir;
  • piper după gust;
  • 1 lingură ulei de cocos.

Pregătește toate aceste ingrediente timp de 7-10 minute la foc mediu. Ceea ce trebuie să faci apoi este să sorbi băutura și să te bucuri de ea. Totodată, specialistul recomandă laptele vegetal, fiind mai ușor pentru stomac, mai ales dacă știi că ai intoleranță la lactoză.

Citește și: