Băutura perfectă pentru fiecare dimineață. Medicul Alexandru Ciurea explică și ce trebuie consumat seara

Băutura perfectă pentru fiecare dimineață. Medicul Alexandru Ciurea explică și ce trebuie consumat seara

Medicul Alexandru Ciurea vine cu câteva recomandări pentru creier și întregul organism, dezvăluind băuturile și mâncărurile perfecte pentru dimineață, prânz și seară. Află în rândurile de mai jos cu ce băutură este indicat să-ți începi ziua, ce anume ar trebui să mânânci la prânz și în ce cantități, și cum ar fi bine să-ți închei ziua.

Băutura perfectă pentru fiecare dimineață

Prima băutură cu care ar trebui să-ți începi dimineața este apa, nicidecum cafeaua, cum ar fi tentați unii să creadă, iar medicul Alexandru Ciurea recomandă un pahar cu apă la temperatura camerei pe stomacul gol.

„Câteva recomandări pentru creier (şi întregul organism): Trezirea să fie cât mai de dimineaţă. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă şi să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineaţa: de respirat aer curat în faţa geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără ştiri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică“, a scris specialistul pe rețelele sociale.

De asemenea, medicul a făcut câteva recomandări „pentru creier și întregul organism“ și în ceea ce privește masa de prânz, care nu ar trebui să fie prea bogată. Cu alte cuvinte, îmbuibarea e interzisă.

„La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe şi legume proaspete, dar nu din cele importate, şi vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, seminţe, migdale, alune, piersici, peşte slab, sunt foarte multe“, a mai notat Ciurea.

Citește și: Băutura din România care i-a înnebunit pe străini. Toate țările o importă

Medicul Alexandru Ciurea explică și ce trebuie să consumăm seara

Seara lucrurile stau puțin diferit, întrucât putem consuma și băuturi alcoolice precum vinul, alături de o friptură gustoasă de pui sau de pește.

„Seara: o friptură şi un pahar de vin. Pledez pentru peşte. Alcoolul în exces afectează centrii nervoşi“, a mai scris neurochirurgul într-o postare pe rețelele sociale.

De asemenea, specialistul atrage atenţia şi asupra unui fenomen tot mai frecvent care apare ca urmare a suprasolicitării în organism.

„Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obişnuit să muncim foarte mult, să „întindem” timpul pentru performanţe de scurtă durată. Nu se poate ca unei persoane să îi dai în acelaşi timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre.

Se numeşte nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului. Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acţiunile neterminate rămân în creier, ca nişte reziduuri“, a subliniat medicul într-o altă postare.