Care este ora după care nu mai trebuie să bei apă? Dacă vei respecta această regulă, vei avea un somn liniștit și lipsit de vise urâte sau de disconfort. Care este recomandarea medicilor? Poate nu mulți știu, dar înainte de a urca în pat trebuie să îți limitezi consumul de apă. Majoritatea oamenilor chiar o consumă și în timpul nopții, moment în care se trezesc de cel puțin două ori din diverse lucruri.
Există câteva reguli pe care trebuie să le faci înainte de a te pune la somn. Toți oamenii trebuie să aibă grijă de odihna lor, mai cu seamă că un somn bun te lasă să îți faci activitatea într-un mod eficient, te ține în formă până seara și te ajută să înveți lucrurile noi pe care ți le oferă orice zi.
Specialiștii susțin că trebuie să îți limitezi consumul de apă înainte să te pui cu capul pe pernă pentru a avea parte de orele de somn fără întreruperi. Este știut deja că unele persoane obișnuiesc să își pună un pahar de apă chiar lângă pat pentru ca în timpul serii să nu mai coboare din căldura din pat atunci când li se usucă gâtul.
Totuși, calitatea somnului are de suferit în funcție de cât de multă apă bei. Shelby Harris, medic specializat în tulburările somnului, a abordat acest subiect în cadrul unui podcast realizat de platforma Mind Body Green.
Ora de la care nu trebuie să mai consumi apă diferă puțin de la om la om. Unii se trezesc mai târziu, alții au activități de dimineață sau nu au un program bine stabilit. Jason Waschob a susținut că ultima oră la care bea apă este 19:00, iar pe timpul nopții evită să meargă la baie.
-Consumată în cantități ridicate ajută la detoxifierea organismului
-Apa ajută la pierderea în greutate
-În timpul antrenamentelor organismul se poate deshidrata cu ușurință
-Filtrele de apă ajută la îmbunătățirea calității apei
-Cafeaua contribuie la hidratarea organismului (ca apa)
-Apa potabilă nu cauzează probleme de sănătate
,,Unii cred că consumul de băuturi carbogazoase de orice fel poate duce la scăderea sănătății oaselor, poate provoca carii dentare, poate conduce la sindromul intestinului iritabil (IBS) sau la creșterea în greutate. Există vreun adevăr în aceste afirmații?
Conform unui studiu la scară largă realizat în 2006 și publicat în American Journal of Clinical Nutrition, doar consumul de sifon a redus densitatea minerală osoasă în comparație cu alte băuturi carbogazoase. Se pare că fosforul din sifon se leagă de calciu și ajunge la rinichi, provocând oase mai slabe”, arată catine.ro.