02 nov. 2022 | 12:36

Avertismentul unui fost șef al armatei britanice: „Cea mai mare amenințare e ca Putin să arunce în aer centrala de la Zaporojie”

ULTIMA ORĂ
Avertismentul unui fost șef al armatei britanice: „Cea mai mare amenințare e ca Putin să arunce în aer centrala de la Zaporojie”

Hamish De Bretton-Gordon, fostul șef al unității de arme chimice a armatei britanice, a declarat pentru Sky News că, în prezent, cea mai mare amenințare este ca președintele rus Vladimir Putin să să oprească centralele nucleare prin a le bombarda.

Putin nu va folosi arme nucleare

„Nu putem presupune că Vladimir Putin nu va lansa un fel de atac nuclear – și că acesta ar putea avea loc în mai multe moduri diferite”, a continuat acesta.

El a declarat că este puțin probabil ca președintele rus să folosească arme nucleare tactice.

„Ar fi de necrezut ca Putin să folosească arme nucleare tactice. Cu toate acestea, Putin continuă să facă incredibilul.

Așadar, nu cred că putem presupune că nu va folosi acest tip de arme. La urma urmei, el l-a numit pe Serghei Surovikin – generalul Armageddon, așa cum este cunoscut – pe care l-am văzut de foarte aproape în Siria în ultimii ani.”

De Bretton-Gordon a adăugat că, deși ar fi „o nebunie” ca Moscova să folosească arme biologice și nucleare – „trebuie să le luăm în serios”.

Amenințările trebuie luate în serios

„Discuțiile din ultima vreme despre bombe murdare sunt într-adevăr cel mai important domeniu asupra căruia trebuie să ne concentrăm, deoarece Putin a spus că va stinge luminile și va opri încălzirea în Ucraina, iar toate atacurile din ultimele zile au întărit acest lucru”, a spus el.

Acesta a vorbit și despre bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina. El a continuat spunând că în cazul în care președintele rus simte că pierde războiul, cea mai mare amenințare este că va arunca în aer centrala de la Zaporojie.

„Dar la începutul acestui război, 60% din această electricitate și căldură proveneau din energie nucleară.

„Abia luni, rușii au afirmat că forțele ucrainene au aruncat în aer o mină terestră în Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Ceea ce este ridicol, pentru că rușii o conduc.

Sunt foarte îngrijorat de faptul că rușii pierd acest război, iar Putin nu își poate permite să îl piardă.

Cea mai mare amenințare cred că este oprirea în continuare a curentului și oprirea centralei nucleare, ceea ce Putin a spus că va face. Pentru a face asta, trebuie să le arunce în aer sau să le dea foc”.