Anunț important din partea creatoriilor Bioshock și Borderlands: de ce nu trebuie să deschizi linkurile lor

Anunț important din partea creatoriilor Bioshock și Borderlands: de ce nu trebuie să deschizi linkurile lor

Nu da clic pe niciun link din e-mailul de asistență al companiei.

Editorul de jocuri video 2K avertizează publicul să nu deschidă niciun e-mail din contul său de asistență după ce a confirmat că a fost piratat. „Azi mai devreme, am aflat că o terță parte neautorizată a accesat ilegal acreditările unuia dintre furnizorii noștri la platforma de birou de asistență pe care 2K o folosește pentru a oferi asistență clienților noștri”, a postat contul oficial de Twitter 2K Support.

Vestea încălcării securității a apărut, după ce Bleeping Computer a distribuit capturi de ecran ale e-mailurilor de phishing trimise către clienți. E-mailurile au luat forma unor bilete de asistență nesolicitate. Cei care au deschis mesajul au primit ulterior un al doilea e-mail care le-a cerut să descarce „noul lansator de jocuri 2K”. Punând executabilul de 107 MB prin VirusTotal și Any.Run, Bleeping Computer a descoperit că acesta conține programe malware concepute pentru a fura orice parole pe care ținta le-ar fi avut salvate în browser.

Vremuri proaste pentru dezvoltatorii de jocuri video

Pentru oricine ar fi făcut clic pe un link din e-mailuri, 2K recomandă schimbarea imediată a oricăror parole stocate în browser, permițând autentificarea cu doi factori acolo unde este posibil, instalarea unui software antivirus și, nu în ultimul rând, verificarea dacă setările de redirecționare de pe conturile tale de e-mail nu au fost schimbate.

2K are aceeași companie-mamă ca și Rockstar Games. În weekend, studioul a suferit o breșă de securitate fără precedent, care a văzut înregistrările timpurii ale jocului cu Grand Theft Auto VI distribuite pe scară largă online.

Deși nu există dovezi care să sugereze că cele două incidente sunt legate, hackerul Rockstar Games a susținut că sunt, de asemenea, responsabili pentru recenta încălcare a securității Uber.

Luni, compania a declarat că lucrează cu FBI pentru a investiga incidentul.

Etichete: