„Vladimir Putin este un bărbat într-o cușcă. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative“. Declarațiile făcute de un înalt oficial

„Vladimir Putin este un bărbat într-o cușcă. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative“. Declarațiile făcute de un înalt oficial

Rusia nu mai este țara care a fost odată, iar Vladimir Putin este „un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur“ – sunt declarațiile făcute de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace. Potrivit acestuia, „reputația aceasta de mare armată a Rusiei“ este acum distrusă. Trupele ruse au suferit pierderi mari, fiind acum epuizate. Mai multe detalii, în continuare.

„Vladimir Putin este un bărbat într-o cușcă“

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, este acum un bărbat prins într-o cușcă pe care și-a construit-o chiar el, în vreme ce Rusia este „o țară pierdută“, ca urmare a invaziei asupra Ucrainei, la 24 februarie, transmite BBC.

„Președintele Putin nu mai este forța care obișnuia să fie. Acum este un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative.

Reputația aceasta de mare armată a Rusiei este acum distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecințele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască și cu consecințele a ceea ce a făcut propriei sale armate“, a spus el într-o declarație pentru Sky News.

Wallace a afirmat, de asemenea, că trupele lui Putin par să se regrupeze și să se concentreze acum către zonele de sud-est ale Ucrainei.

„Am mai văzut asta înainte. Întotdeauna este mai rău. Urmează atacuri asupra civililor, asupra mai multor zone civile“, a comentat secretarul britanic al Apărării.

Citește și: Vladimir Putin a semnat un decret pentru recrutarea a 135.000 de cetățeni în armata rusă

Aliații internaționali au decis să trimită mai multe arme letale Ucrainei

Ben Wallace a informat, totodată, cu privire la faptul că Marea Britanie și aliații internaționali au convenit să furnizeze mai multe echipamente militare țării invadate de Rusia, inclusiv vehicule blindate, artilerie și muniție cu rază lungă de acțiune.

La rândul său, președintele american, Joe Biden, a declarat joi că există indicii că președintele rus, Vladimir Putin, s-ar autoizola, însă a subliniat că Statele Unite nu au încă suficiente dovezi pentru a afirma cu certitudine acest lucru (mai multe detalii AICI).

„Există o mulțime de speculații, dar se pare că – dar nu spun asta cu certitudine – se pare că se autoizolează și există unele indicii că a concediat sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi. Dar nu vreau să pun prea mult preț pe asta în acest moment, pentru că nu avem atât de multe dovezi concrete“, a spus șeful Casei Albe.