Amendă de 4200 de lei dacă faci asta în trafic: un tânăr a experimentat pe pielea lui

Amendă de 4200 de lei dacă faci asta în trafic: un tânăr a experimentat pe pielea lui

Un șofer de 19 ani a fost prins circulând cu o viteză mult peste limita legală de două ori într-un minut în două localități botoșănene.

Tânărul a primit două sancțiuni contravenționale. În plus, acesta s-a ales și cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenişcu, spune că tânărul nu avea dreptul de a conduce. „Permisul i-a fost reținut la începutul lunii august pentru încălcarea unor reguli de circulație în județul Suceava”.

Șoferul s-a ales cu dosar penal și o amendă de 4.200 de lei

Potrivit IPJ Botoșani, tânărul conducător auto a fost surprins de aparatul radar la ieșirea din localitatea Vârfu Câmpului rulând cu 152 de km/h. Un echipaj de la Poliția Rutieră a pornit în urmărirea lui pentru a-l opri.

Amendă uriașă

După aproximativ un minut, șoferul a fost din nou surprins de aparatul radar circulând cu o viteză mult peste limita legală. Astfel, pe raza localității Ionășeni, el a fost înregistrat rulând cu o viteză de „doar” 129 de km/h.

Polițiștii i-au întocmit tânărului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis. De asemenea, i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 4.200 de lei, informează Agerpres.ro.

Ca măsură complementară, acestuia i-a fost din nou suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De această dată, el a rămas pieton pentru o perioadă de 240 de zile.

Trebuie să știi că o viteză mai mare cu 5 km/h față de limita legală dublează riscul de producere al accidentelor. Dacă circuli în oraș cu o viteză de 80 de km/h, riscul producerii unui eveniment nedorit în trafic este de patru ori mai mare.

De aceea, polițiștii recomandă tuturor șoferilor să țină cont de toate detaliile. Și aici ne referim mai ales la condițiile de drum și la modul în care se comportă ceilalți participanți la trafic.

Etichete: