Alertă pentru șoferii din România: cum ajungi să primești o amendă de 750 de lei, pe timp de iarnă

Alertă pentru șoferii din România: cum ajungi să primești o amendă de 750 de lei, pe timp de iarnă

În momentul în care ești la volan trebuie să ai mintea limpede și să ai o atitudine calmă.

Traficul și graba spre locul de muncă le creează șoferilor o stare de nervozitate care îi poate costa scump.

Noul Cod Rutier prevede amenzi uriașe pentru acei conducători care abuzează de claxon și faruri.

Este destul de comun să auzi o simfonie de claxoane în orice oraș din România, pe parcursul dimineții. Traficul infernal și teama de a nu întârzia cu copilul la școală sau la job, provoacă nervi și agresivitate în trafic.

Specialiștii sunt de părere că acestea apar la volan atunci când un șofer se simte extrem de furios. Stare care se amplifică și poate duce chiar la vătămări verbale sau fizice.

Introdus în anii 1990, termenul de furie pe șosea i-a determinat pe legiuitori să transforme în infracțiune penală exprimarea severă a mâniei stradale. Conducerea agresivă este considerată chiar o încălcare a regulilor de circulație în majoritatea țărilor unde se aplică Codul Rutier.

Amenzi noi în Codul Rutier

Din nou, toată lumea a auzit măcar o dată înjurături în trafic, dar lucrurile se schimbă în rău pentru cei mai predispuși la violență fizică sau verbală. Noul Cod Rutier, însă, nu se referă doar la vătămările verbale sau fizice.

Conform noilor reglementări realizate pe teritoriul românesc, ostilitatea șoferilor este tradusă și prin folosirea claxonatului în mod abuziv. De asemenea, și utilizarea repetată a semnalelor cu farurile este pedepsită.

Această pornire banală din trafic este penalizată cu amenzi de până la 750 de lei.

În cazul folosirii abuzive a semnalelor cu farurile, agenții de circulație trebuie să surprindă șoferii în fapt.

Claxonatul, însă, este mai ușor de detectat, mai ales în aglomerațiile din intersecții. Și la stop sau la semafor pe culoarea roșu, se aud claxoane din spate de la un șofer mai grăbit.

O stare calmă te ajută și pe parte de sănătate dar îți ajută și portofelul.

Etichete: