04 aug. 2022 | 09:46

VIDEO Accident grav în județul Iași. Sunt 13 victime, nouă au ajuns la spital

ULTIMA ORĂ
VIDEO Accident grav în județul Iași. Sunt 13 victime, nouă au ajuns la spital

Mai multe persoane au fost rănite, joi dimineață, în urma unui accident rutier produs pe DN28, în localitatea Leţcani (județul Iași), între o camionetă şi un microbuz. Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, sunt 13 victime, dintre care nouă au fost transportate la spital. Patru pacienţi se află la Spitalul Sf. Spiridon, alți patru la Spitalul de Neurochirurgie şi unul de 16 ani este internat la Spitalul de Pediatrie.

Accident cu 13 victime în Lețcani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi acţionează cu trei autospeciale de intervenţie și patru echipaje de prim ajutor. De asemenea, la fața locului se află trei salvări de la SAJ şi echipaje ale poliţiei rutiere. Nu sunt oameni încarcerați. Momentul accidentului a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în sensul giratoriu.

Un accident grav a avut loc, joi dimineaţă, la intrarea în localitatea ieșeană Leţcani. Un microbuz cu cetăţeni moldoveni a intrat în sensul giratoriu şi s-a izbit violent de o camionetă care nu a acordat prioritate. În urma impactului au rezultat 13 victime, conştiente, nouă fiind duse la spital.

O camionetă şi un microbuz s-au izbit violent

Autorităţile au intervenit, joi dimineaţă, la un accident cu victime multiple produs pe DN 28, în localitatea Leţcani din judeţul Iaşi. O camionetă şi un microbuz s-au ciocnit violent într-un sens giratoriu. Traficul rutier s-a desfăşurat îngreunat, pe un sens, mai mult de o oră, au anunțat agenții rutieri.

Pompierii au intervenit

Deși nu au existat persoane încarcerate, intervenția a fost „dinamică”, au explicat reprezentanții ISU Iași. „Pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în apropierea localității Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o autoutilitară și un microbuz de transport persoane.”, a transmis Centrul Infotrafic al Poliției Române. La locul accidentului au acționat trei autospeciale de intervenție, patru echipaje EPA și trei echipaje SAJ, dar și agenți de la Poliția Rutieră.

În evenimentul rutier au fost implicate un microbuz cu pasageri din Republica Moldova (opt persoane ) și o camionetă (cinci oameni). Nouă dintre ei au ajuns la spital. Patru pacienţi se află la Spitalul Sf. Spiridon, alți patru la Spitalul de Neurochirurgie şi unul de 16 ani este internat la Spitalul de Pediatrie.