ZF merge mai departe cu inovarea: cum va ajuta Microsoft producătorul german

ZF merge mai departe cu inovarea: cum va ajuta Microsoft producătorul german

Un parteneriat între ZF Friedrichshafen și Microsoft va permite furnizorului german să creeze noi capabilități pentru sistemele sale de transport în comun autonom, a spus compania.

ZF a declarat că și-a extins parteneriatul cu Microsoft pentru a-și muta toate procesele de afaceri, producție și industriale pe platforma cloud Azure a companiei de tehnologie. Este o mișcare despre care ZF a spus că va fi de mare anvergură, permițând totul, de la o producție mai eficientă până la o mai bună înțelegere a lanțului global de aprovizionare.

Ar putea fi, de asemenea, un avantaj pentru afacerea sa cu microbuze autonome. ZF a spus că platforma cloud va permite „fluxul continuu de date” între navetele sale autonome și mediile lor, oferind informații în timp real despre trafic și vreme, de exemplu. Ar putea permite, de asemenea, noi aplicații mobile pentru clienți, inclusiv oferindu-le actualizări live despre disponibilitatea microbuzului și timpii de așteptare preciși.

„Secretul este să cunoaștem cât mai multe despre mediu pentru a face acel șofer virtual într-adevăr sigur”, a spus Martin Fischer, membru al consiliului de conducere ZF. „Cu cât putem aduna mai multe informații despre mediu și le putem transmite navetei, cu atât acel șofer virtual va fi mai bun.”

Viitorul verde

În ultimele luni, ZF a investit semnificativ în navete autonome pentru utilizare în orașe. Compania a declarat că a devenit un „furnizor complet” de sisteme de transport autonome, oferind planificare, implementare, operațiuni și întreținere și service pentru acestea.

De asemenea, oferă microbuzele în sine datorită pachetului său majoritar de acțiuni la 2getthere, cu sediul în Țările de Jos, care operează vehicule autonome care pot ține 22 de pasageri într-un „mediu semi-controlat”.

ZF a declarat că a achiziționat un pachet de 5% din Oxbotica, o companie engleză de conducere autonomă care intenționează să dezvolte un sistem de nivel 4 utilizat în navete. De asemenea, a mai spus că a intrat într-un parteneriat strategic cu operatorul de tranzit DB Regio pentru a accelera adoptarea navetei autonome în Germania.

Citește și: