Yandex este pe urmele Uber: ce își propun rușii

Yandex este pe urmele Uber: ce își propun rușii

Moscoviții aventuroși ar putea, în curând, să călătorească în anumite părți ale Moscovei în taxiuri fără șofer, deoarece gigantul tehnologic Yandex intenționează să înceapă testarea vehiculelor autonome în oraș, anul acesta.

Yandex, care oferă o serie de servicii, de la căutarea online la livrarea de alimente, testează tehnologia de conducere automată, de mai bine de trei ani în Rusia, Israel și Statele Unite.

„Robo-taxiurile vor fi disponibile prin intermediul aplicației Yandex.Go, într-un district din Moscova, pentru anumiți clienți”, a declarat Yandex într-un comunicat. „Lansarea în Yasenevo este prima etapă a unui mare proiect Yandex pentru lansarea de taxiuri fără șofer”, a spus compania. „În timp, vor exista mai multe mașini, locațiilor și oameni vor putea să ia taxele fără șofer.”

Una din cele mai de succes companii din lume

Legislația rusă nu permite încă vehiculelor fără șofer să circule fără o persoană la volan, cu excepția zonelor economice speciale, cum ar fi orașul Innopolis din regiunea Tatarstan. Restricțiile privind utilizarea lor în anumite zone ale orașelor mari ar putea fi ridicate parțial după intrarea în vigoare a unei legi în acest an.

Flota companiei de aproximativ 170 de mașini fără șofer a parcurs mai mult de 14 milioane de kilometri. Compania are, de asemenea, roboți autonomi care livrează produse și care funcționează deja în unele campusuri universitare din SUA.

Uber și Yandex și-au combinat afacerile în Rusia și țările vecine în 2018. Rușii au declarat că sunt interesați să preia controlul deplin asupra serviciului de taximetrie YandexTaxi. Aceștia dețin o participație de 73% la Yandex Self-Driving Group, dar compania a declarat că va cumpăra toate participațiile celor de la Uber din mai multe afaceri comune ale celor doi giganți, până la finalul acestui an. Este vorba despre tehnologiile legate de domeniul alimentar și de conducere autonomă, totul, printr-o tranzacție care va costa 1 miliard de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: