WhatsApp îți protejează datele importante, mai mult ca niciodată: ce s-a schimbat

WhatsApp îți protejează datele importante, mai mult ca niciodată: ce s-a schimbat

Așteptarea s-a terminat. Acum este posibil să îți criptezi istoricul chaturilor WhatsApp atât pe Android, cât și pe iOS, a anunțat recent CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Gigantul tech intenționează să lanseze caracteristica treptat, pentru a se asigura că poate oferi o experiență consistentă și de încredere tuturor utilizatorilor.

Cu toate acestea, odată ce vei putea accesa funcția, aceasta îți va permite să îți asiguri copiile de siguranță, înainte de a merge în iCloud sau Google Drive.

În acel moment, nici WhatsApp, nici furnizorul tău de servicii cloud nu vor putea accesa fișierele. De asemenea, merită menționat că nu vei putea recupera copiile de rezervă dacă pierzi vreodată cheia de criptare din 64 de cifre care îți securizează jurnalele de chat.

Acestea fiind spuse, este, de asemenea, posibil să îți asiguri copiile de rezervă în spatele unei parole, caz în care o poți recupera dacă o pierzi vreodată.

În timp ce WhatsApp le-a permis utilizatorilor să își transmită mesaje în siguranță încă din 2016, compania a început testarea copiilor de rezervă criptate doar la începutul acestui an.

Odată cu anunțul acesta, compania tech a declarat că a făcut ultimul pas către furnizarea unei experiențe complete de mesagerie criptată end-to-end.

Merită subliniat faptul că criptarea de la un capăt la altul nu garantează că confidențialitatea ta va fi pe deplin protejată.

Potrivit unui raport The Information publicat în august, Facebook studiază un AI care ar putea analiza datele criptate fără a fi nevoie să le decripteze, astfel încât să poată difuza reclame pe baza acestor informații. Șeful WhatsApp a respins raportul.

Schimbarea WhatsApp de care trebuie să știi: cum îți protejează intimitatea, de acum

altă schimbare de la aplicația de mesagerie vine să-ți protejeze intimitatea.

WhatsApp a lansat o nouă funcție, de curând, tot în ideea protejării intimității tale. Funcția este similară cu cea care permite trimiterea mesajelor, care dispar în șapte zile. Acum, poți să-ți setezi ca mesajele pe care le trimiți să dispară în 90 de zile.

„Scopul nostru este să facem ca experiența de pe WhatsApp să fie conform dorințelelor utilizatorilor. Să fie cât mai aproape de ei, ceea ce înseamnă că discuțiile nu ar trebui să rămână acolo pentru totdeauna”, precizează oficialii de la Facebook.