WhatsApp intră în secolul 21: funcția furată de la Telegram și Messenger, disponibilă acum

WhatsApp intră în secolul 21: funcția furată de la Telegram și Messenger, disponibilă acum

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații mobile, chiar dacă anumite particularități de interfață trădează minusuri importante pe partea de actualizări. Aplicația a rămas în deceniul trecut cu mai multe aspecte.

Conform datelor obținute de WABetaInfo, cei de la WhatsApp pregătesc o modificare importantă la capitolul interfață. Printr-o actualizare iminentă, aplicația de chat va înlocui grafica pentru înregistrări audio. La ora actuală, dacă cineva îți trimite un mesaj audio sau îl trimiți tu, acesta este de forma unei bare de progres cu un buton de play.

În curând, însă, toate mesajele audio vor fi de forma unor linii de undă, un fel de grafic în timp real care să reproducă inflexiunile vocii. Când taci, se va vedea o linie dreaptă, iar când ridici tonul, vei vedea niște valuri. Ca referință, exact același format de mesaje audio este prezent pe Instagram, Telegram și multe dintre aplicațiile pe care le folosești și care includ posibilitatea unor mesaje audio.

La ce te ajută noua versiune de WhatsApp

Deși pare o schimbare pur vizuală, realitatea este un pic mai complexă. Pentru că vei vedea linii de undă, în cadrul mesajelor mai lungi, de exemplu, vei putea derula mai ușor până la secțiunea care te interesează. Vei putea reține vizual unde trebuie să ajungi în înregistrarea audio.

Mai mult decât atât, de acum înainte, vei putea întrerupe o înregistrare a unui mesaj audio pentru a-l asculta înainte să-l trimiți. De la integrarea mesajelor audio în WhatsApp, acest detaliu a fost imposibil. Ca referință, funcția a fost sesizată atât pe WhatsApp pentru iPhone, cât și pentru Android, deci nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până se va propaga la scară largă pentru toți utilizatorii de smartphone, dacă nu se vor răzgândi dezvoltatorii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WABetaInfo (@wabetainfo)