Visul muncii de acasă se stinge sub ochii noștri: cine are cel mai mult de pierdut

Visul muncii de acasă se stinge sub ochii noștri: cine are cel mai mult de pierdut

Conform experților de pe piața muncii, la nivel global se resimte o tendință de reîntoarcere în birouri, deși în cazul multor angajați încă există o dorință puternică de a continua să lucreze de la distanță. Până vom vedea ce se decid managerii companiilor implicate, un lucru e cert: cea mai populară platformă de business folosită în pandemie se confruntă cu o perioadă dificilă și pare a fi marele perdant al întregii situații.

Potrivit unei analize eToro, realizată de Bogdan Maioreanu, la nivel global, 67% dintre directorii executivi își doresc să își vadă angajații înapoi la birou. În Europa, 40% dintre angajați lucrau de la birou în septembrie 2021, Praga conducând în topul orașelor de pe continent, cu aproximativ 80% dintre angajați reveniți la serviciu. Capitala cehă a fost urmată de Hamburg (60%) și Varșovia (45%).

România este și ea aliniată la tendința globală, având în septembrie 2021 aproximativ 40% dintre angajați reîntorși la birou, potrivit raportului Cushman & Wakefield “Return to the office”.

Cine are de suferit

Așa stând lucrurile, succesul formidabil de care s-a bucurat platforma Zoom pe timpul primului an al pandemiei pare să apună, ușor, dar sigur, la fel ca visul oamenilor de a rămâne permanent ancorați în munca de acasă.

După ce compania și-a publicat raportul de venituri în această săptămână, prețul a scăzut cu încă 16%, până la 204 dolari, în ciuda faptului că rezultatele au depășit așteptările analiștilor. Compania a înregistrat venituri de 1,05 miliarde de dolari în al treilea trimestru fiscal, o creștere respectabilă de 35% de la an la an, dar departe de cifra de 367% înregistrată în octombrie 2020.

Din nefericire pentru platformă, previziunile nu arată deloc optimist, în condițiile în care pe piața muncii la nivel global se reimte o puternică tendință de revenire în birouri.

Însă merită menționat faptul că planurile pe care le întocmesc acum directorii din întreaga lume nu pot fi luate deja ca literă de lege. De ce? Pentru că încă nu am reușit să depășim momentul pandemic, iar criza sanitară riscă să ne pună, oricând, probleme.

Astfel de probleme, pe care nimeni nu și le dorește, ar putea să se reflecte în schimbarea planurilor de business și într-o reîntoarcere către munca de acasă sau, cel mult, către munca hibrid.

Prin urmare, poate fi destul de prematur să ne lansăm în scenarii cu privire la cum va evolua munca în perioada următoare, putem doar să luăm aminte de părerile experților și să ne pregătim pentru toate posibilitățile.

Citește și: