06 mart. 2021 | 09:21

VIDEO Pare o animație Pixar, dar este un joc de PlayStation: de ce e special Kena: Bridge of Spirits

ACTUALITATE
VIDEO Pare o animație Pixar, dar este un joc de PlayStation: de ce e special Kena: Bridge of Spirits

În ultimii ani, o echipă mică, cunoscută mai mult pentru reclame dedicate companiilor mari decât pentru jocuri video, a lucrat la Kena: Bridge of Spirits pentru PlayStation și PC.

Desprins parcă din universul animațiilor Pixar, acest joc video este o minunăție grafică, cu un personaj principal surprinzător de bine realizat, într-un mediu natural încărcat de detalii care-ți taie respirația. În loc să meargă către fotorealism cu face Call of Duty, de exemplu, Kena îmbrățișează cu entuziasm ideea de animație și o perfecționează la maxim.

Rezultatul se poate vedea în clipurile de mai jos. Primul, intitulat State of Play Trailer a ajuns online în urmă cu câteva zile, în timp ce mult mai abstractul Announcement Trailer este online de 8 luni. Ambele sunt fascinante ca dovadă de ce este posibil când vorbim de un proiect ce pare realizat din pasiune.

Kena: Bridge of Spirits este creația studioului Ember Lab, o companie cu o istorie de peste 10 ani în animație și conținut digital. În trecut, a creat reclame și scurt metraje pentru branduri precum Coca-Cola, Hisense sau MLB – Liga Americană de Baseball. Anii de experiență se reflectă din plin în acest proiect despre care nu se cunoșteau foarte multe particularități până la cea mai recentă conferință State of Play a celor de la Sony.

Deși la prima vedere ai fi tentat să crezi că pare un joc exclusiv de PlayStation, cel puțin mie asta mi-a transmis stilul vizual, te vei bucura să afli că va ajunge și totuși și pe PC, prin intermediul Epic Games Store, începând cu 24 august, iar precomenzile sunt deja deschise. Din păcate, dacă ești mândru posesor de Xbox, cel puțin când vine vorba de acest joc, ai ghinion. Va funcționa doar pe Sony PlayStation 4 și PS5. În ceea ce privește prețul de achiziție, va fi oferit într-o ediție standard de 40 de dolari și o a doua, de 50 de dolari, cu coloana sonoră în format digital și câteva accesorii in-game.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele