Valori șoc la benzină și motorină: ”explozia” petrolului care ne va costa pe toți, nici nu trebuie să ai mașină

Valori șoc la benzină și motorină: ”explozia” petrolului care ne va costa pe toți, nici nu trebuie să ai mașină

Valorile petrolului din pandemie sunt de domeniul istoriei. Prețurile vor exploda la benzină și motorină în următoarea perioadă și, odată cu ele, prețurile la aproape toate celelalte produse.

Cu toate discuțiile și promisiunile legate de mașini electrice, nu se mai aștepta nimeni la asta. Din păcate, ​preţurile petrolului au crescut miercuri, iar ţiţeiul Brent a urcat peste 76 de dolari pe baril, la cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul anului 2018, în urma datelor care au arătat declinul stocurilor în Statele Unite, ca efect al revenirii călătoriilor, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Totul pleacă din America, deși consecințele noii realități sunt globale și se resimt la pompă.

Cresc prețurile la benzină și motorină, din cauza petrolului

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 7,6 milioane de barili săptămâna trecută, la 459,1 milioane de barili, a anunţat Administraţia SUA pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIE), o reducere mult mai abruptă decât cele 3,9 milioane de barili la care se aşteptau analiştii într-un sondaj Reuters.

Cererea a crescut atât de mult pe partea de benzină și motorină pentru că oamenii au început din nou să petreacă foarte mult timp la volan, încât consecințele ar fi trebuit să nu uimească pe nimeni. Din păcate, urmările se anunță a fi costisitoare.

Stocurile de la Cushing, Oklahoma, punctul de livrare pentru contractele futures pentru ţiţei din SUA, au scăzut cu 1,8 milioane de barili, la cel mai scăzut nivel atins din martie 2020.

Cererea de benzină a urcat în ultima săptămână. „Oamenii se întorc din nou în maşinile lor şi asta apare în cifre. Acest lucru va păstra presiunea de creştere a preţurilor”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group din Chicago.

Preţul petrolului Brentul a crescut miercuri cu 87 de cenţi, sau cu 1,2%, la 75,68 de dolari, iar după publicarea datelor EIA a atins 76,02 de dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018. Intermediarul Petrolul West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a adăugat 83 de cenţi, sau 1,1%, la 73,68 dolari şi a atins 74,25 de dolari, de asemenea cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

Singura veste bună, fie ea și temporară, este deprecierea dolarului din ultima săptămână. Astfel, creșterea valorii petrolului va ajunge un pic mai greu la cei care îl achiziționează în alte valute. Pe de altă parte, sunt șanse mari să-și revină dolarul cu mult înainte ca petrolul să mai scadă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: