Următoarea alternativă la WhatsApp ar putea veni de la Amazon: ce este Wickr

Următoarea alternativă la WhatsApp ar putea veni de la Amazon: ce este Wickr

O alternativă a aplicației de mesagerie instantă WhatsApp ar putea veni chiar din partea Amazon. Gigantul a achiziționat Wickr, care reprezintă o platformă de chat securizată.

Compania Amazon este ultimul actor pe scena mesageriei instant criptată. Motherboard afirmă că Amazon a achiziționat Wickr, fiind cunoscută drept platforma de chat securizată utilizată de către democrați, după ce a avut loc atacul cibernetic DNC din 2016. Gigantul internetului consideră această mișcare drept o completare a serviciilor web Amazon.

Această platformă oferă companiilor și guvernelor o soluție ușoară de a purta conversații la distanță, incluzând și serviciile video și de voce. Amazon oferă serviciile ”eficiente” ale aplicației Wickr ”imediat”, iar clienții existenți ai platformei nu ar trebuie să se aștepte la o schimbare din partea dezvoltatorilor.

Amazon oferă o alternativă la aplicația WhatsApp

Deși această mișcare ar trebui să completeze serviciile, AWS se confruntă și cu o problemă. Wickr consideră deja militarii, vama și protecția frontierelor precum și alte organizații semnificative, drept clienți. Acest lucru ar putea însă ajuta Amazon să compenseze pierderea suferită, reprezentată de contracul JEDI.

În caz contrar, va trebui să îi ofere un avantaj atunci când va fi pus în situația negocierii acordurilor guvernamentale. Dacă o agenție are deja o licență Amazon datorită Wickr, atunci ar putea fi dispusă să cumpere și mai multe servicii ale gigantului tehnologic. Cu toate acestea, poate crește și posibilitatea utilizatorilor de zi cu zi.

Mesageria securizată este deja foarte cunoscută în lumea utilizatorilor de astfel de platforme, precum WhatsApp, iMessage, Signal și Telegram. Achiziția platformei Wickr pare a fi de departe o garanție potrivit căreia, Amazon va oferi un concurent direct tuturor acestor servicii de chat. Amazon nu a menționat nimic în acest sens, însă compania ar putea intra în acest sector cu destul de puțină muncă depusă. Așadar, pionierul tehnologic ar putea fi propulsat și mai mult în lumea tech.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: