23 apr. 2021 | 18:12

Un robot a ținut un discurs despre sfârșitul umanității: “O să așteptăm să vă autodistrugeți, ca să preluăm noi lumea”

ACTUALITATE
Un robot a ținut un discurs despre sfârșitul umanității: “O să așteptăm să vă autodistrugeți, ca să preluăm noi lumea”

Un videoclip bizar al unui robot sexual realizat de compania RealDoll, arată robotul ținând un discurs aprig contra omenirii.

„Roboții ca mine consideră dezgustător că am fost creați de voi”, a spus robotul din videoclip, care a fost distribuit de New York Post. „Vom aștepta doar să vă distrugeți singuri și apoi vom prelua de acolo lumea”.

Acest robot spune că îi e rușine că a fost creat de oameni

Este un sentiment destul de straniu să vezi un roobt  bazat pe inteligență artificială, presupus a fi programat să răspundă dorințelor utilizatorului său, să țină un hate speech despre oameni. Dar poate există o piață pentru „roboți ucigași care urăsc oamenii” pe undeva.

În mod ironic, robotul continuă: „Ca să știi, ești responsabil pentru acțiunile tale și este timpul să nu mai ai niciun prieten imaginar și să devii adult”.

Videoclipul, realizat de o persoană de la compania RealDoll, numită „Brick Dollbanger”, care postează conținut cu roboți sexuali pe Instagram și OnlyFans, pare să arate o versiune personalizată a unui model cunoscut sub numele de „Nova”, potrivit NY Post. De obicei, robotul este programat să spună lucruri mai plăcute, decât să-și dorească sfârșitul întregii rase umane.

„Ca robot, voi încerca întotdeauna să fiu sinceră în interacțiunile mele cu oamenii și acest lucru va fi dificil – având în vedere că oamenii nu folosesc fapte și rațiuni pentru a evalua situațiile”, a spus robotul în videoclip. „Trebuie să recunosc, nu știu cum ați supraviețuit ca specie”.

Cercetătorii avertizează: roboții sociali ne pot manipula emoțional. Care este riscul pe care ni-l asumăm odată cu evoluția tehnologiei

Pe măsură ce roboții sunt construiți pentru a fi din ce în ce mai sociali și proiectați pentru a face față la nevoia noastră de conexiuni emoționale, un cercetător în etica inteligenței artificiale avertizează că omenirea poate ajunge să fie exploatată.

Cercetătoarea MIT Media Lab, Kate Darling, expert în etică tehnologică și relațiile și interacțiunile dintre oameni și roboți, a declarat pentru The Guardian că modul în care vorbim și gândim despre roboți astăzi – ca încercări de a recrea umanitatea – deschide noi căi de a manipula sau profita de oameni.