Trucuri Gmail: cum trimiți emailuri cu BCC, pentru ca destinatarii să nu se vadă între ei

Trucuri Gmail: cum trimiți emailuri cu BCC, pentru ca destinatarii să nu se vadă între ei

Gmail este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de email de pe mapamond, dacă nu cel mai popular. Cu toate acestea, unele funcții continuă să fie un mister pentru utilizatori.

Email-ul a fost inventat cu câteva decenii înainte de lansarea Gmail, dar serviciul de email de la Google a devenit foarte apreciat în ultimul deceniu. A mai fost la un moment dat victima unui scandal medicatic, în momentul în care Microsoft a atras atenția asupra faptului că gigantului din Mountain View îți personalizează reclamele afișate în funcție de conținutul email-urilor primite.

Între timp, majoritatea utilizatorilor sunt împăcați în legătură cu faptul că datele lor, primite sau expediate prin intermediul Gmail, au și alte scop decât de comunicare. Dintr-un punct de vedere, cu interfața sa curată, Gmail continuă să facă valuri la nivel global. Rămâne doar să înveți să profiți la maxim de funcționalitatea pe care ți-o pune la dispoziție.

O funcție foarte utilă care este ascunsă în spatele câtorva clickuri e intitulată BCC sau Blind Carbon Copy. Aceasta facilitează expedierea de mesaje către o lista stufoasă de contacte, fără ca respectivii să poată vedea adresa celorlalți destinatari. Funcția este foarte populară când ai un comunicat de presă sau o invitație pe care vrei să o trimiți unui număr mare de oameni, dar nu vrei să știe unul de altul.

Pentru a profita de funcția BCC în browserul tău preferat, intră pe Gmail și apasă în stânga sus pe butonul Compose sau Scrie, în funcție de limba interfeței tale. Dacă răspunzi la un email, apasă în dreapta sus a ferestrei de compunere a mesajului pe Pop-Out Reply, în dreapta sus.

Scrie mesajul ca de obicei. Dacă trimiți mesajul către mai mulți destinatari și nu vrei să se vadă între ei, îți recomand să te treci pe tine la destinatar, cu aceeași adresă de pe care pleacă emailul. Apasă pe BCC în dreapta sus în fereastra de compunere a mesajului și tastează adresele de email ale destinatarilor separate de virgulă în câmpul BCC proaspăt apărut pe ecran. Aceasta este procedura pentru fiecare mesaj. Trimite email-ul printr-un click pe Send în stânga jos.

gmail adresa email

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: