Toyota anunță un nou SUV: ce știm despre noul model japonez, alternativa la Dacia Duster

Toyota anunță un nou SUV: ce știm despre noul model japonez, alternativa la Dacia Duster

Toyota urmează să își mărească gama SUV, astfel încât să răspundă cererii foarte mari de astfel de caroserii din Europa. Constructorul japonez a confirmat că modelul Aygo va fi înlocuit cu un crossover ce va fi poziționat tot în segmentul A.

Toyota Aygo va fi înlocuit în acest an de japonezi cu un nou model, dezvoltat pe platforma globală TNGA-B. Este un model conceput și dezvoltat exclusiv pentru piața din Europa, după cum anunță compania. Noul model va prelua numele Aygo, dar va avea particula X, pentru a sugera apartenența la familia crossoverelor. Indicațiile de pronunție ale constructorului precizează că se va pronunța Aygo „cross”. Toyota sugerează că Aygo X va rămâne cel mai accesibil model din gamă.

Noul Toyota Aygo X va debuta în scurt timp, în luna noiembrie a acestui an, când vom putea vedea și primele imagini. Toyota a spus despre el că nu va avea o versiune electrică, din cauza costurilor care ar crește prețul prea mult.

Dacia nu doarme

Constructorul român a anunțat recent lansarea unei noi versiuni a Daciei Duster. Aceasta poartă numele de Dacia Duster Commercial și este destinată pentru piața europeană. Din păcate, acest model nu va ajunge și în România.

În timp ce SUV-ul este vândut sub marca Renault pe alte continente, Dacia își gestionează vânzările în Europa. Duster a fost unul dintre cele mai de succes produse de la Dacia și odată cu introducerea noului facelift, compania va căuta să își afirme poziția pe piață. Introdus cu capacități de încărcare, Dacia Duster Commercial se va adresa întreprinderilor mici și mijlocii.

Dacia a scos scaunele din spate pentru a face mai mult spațiu pentru încărcătură și doar doi pasageri pot sta în față. Cu toate acestea, compania oferă toate caracteristicile moderne de siguranță și comoditate, inclusiv conectivitate Bluetooth, USB, cruise control și multe altele.

Pentru mai multe detalii despre Dacia Duster Commercial îți recomand acest articol.

Citește și: