Toți pensionarii se vor bucura de vestea asta: ce se întâmplă cu pensiile românilor, dar cu salariul minim pe economie

Toți pensionarii se vor bucura de vestea asta: ce se întâmplă cu pensiile românilor, dar cu salariul minim pe economie

Într-o perioadă în care foarte mulți români sunt îngrijorați de condițiile financiare în care vor trece peste sezonul rece, tocmai a fost semnată ordonanțe pentru mărirea pensiilor, alocațiilor și salariului minim.

Se discută de câteva luni de mărirea pensiilor, a salariului minim și a alocațiilor în România, dar abia acum s-au semnat ordonanțele care materializează acele proiecte. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit chiar de la Marius Budăi, ministerul Muncii. La finalul zilei de ieri, oficialul a făcut anunțul și a atras atenția asupra particularităților numerice ale acestor inițiative. Cu cât cresc, de fapt, pensiile, alocațiile și salariul minim în România, de când.

Pensiile, alocațiile și salariul minim pe economie, majorate de la 1 ianuarie 2022

„Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzută în programul de guvernare şi negociată. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern.

A doua ordonanţă extrem de importantă se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a spus Budăi, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Ca referință, este foarte important de reținut și aspectul politic al acestui anunț. Deși vine de la un oficial al Guvernului de coaliție, PNL – PSD – UDMR, Budău a ținut să menționeze că cele două acte normative au fost negociate de PSD. Practic, social-democrații ”v-au dat”.

Budăi a menţionat că pensionarii cu venituri mai mici vor primi, de asemenea, o sumă de bani, în luna ianuarie, pentru a fi protejaţi în faţa „valului de scumpiri”.  ”Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie o să anunţăm public şi va fi regăsită într-un act normativ”, a afirmat Marius Budăi.

Tot de la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie în România va sări până la 2550 de lei.„Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a spus Budăi, într-o conferinţă desfășurată la sediul central al PSD.

Citește și: