Topul celor mai bune orașe pentru posesorii de mașini electrice

Topul celor mai bune orașe pentru posesorii de mașini electrice

Multe guverne văd acum vehiculele electrice ca elemente esențiale pentru îndeplinirea obiectivelor de reducere a amprentei de carbon. Din Europa până în SUA, țările încep să elimine oficial mașinile pe benzină și diesel în favoarea unei soluții electrice.

Liderii mondiali speră că această schimbare majoră în domeniul transporturilor va contribui la menținerea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, în conformitate cu Acordul de la Paris.

În Europa, transportul rutier este responsabil pentru o cincime din emisiile de carbon, iar mașinile reprezintă cea mai mare parte a acestui număr. Cu toate acestea, vânzările de mașini electrice au crescut cu 43% în întreaga lume în 2020, în ciuda pandemiei, iar din 2022, 200 de modele plug-in vor fi disponibile pentru achiziționare în UE.

Un studiu a fost făcut pe o Tesla Model 3 pentru a vedea ce zonă și climă ajută motorul să aibă o mai mare autonomie. Concluzia a fost că atunci când vine vorba de funcționarea unui vehicul electric, căldura ajută substanțial mai mult decât frigul.

Astfel, am căutat orașele cu cea mai bună temperatură, care te-ar putea ajuta să ai cea mai bună autonomie pentru mașina ta electrică.

Top 5 – orașe pentru un vehicul electric

5. Mexico City, Mexic – 346 km

Orașul Mexico City se mândrește cu singurul castel regal din Americi și ocupă locul 5 pentru cea mai lungă autonomie a unui vehicul electric. Aceasta înseamnă că, la o încărcare completă, Tesla Model 3 poate face o călătorie de la Mexico City la Tampico, în nord-estul țării. Mexico City are temperaturi medii de 16C, care merg perfect cu bateria acestui model de mașină electrică.

4. Lisabona, Portugalia – 349 km

Lisabona este unul dintre cele două orașe europene care au ajuns în top. Datorită temperaturii poți să beneficiezi de o autonomie echivalentă cu aceeași distanță ca de la capitala portugheză până în orașul Cadiz, Spania. De altfel, au fost înregistrate cazuri în care autonomia unei Tesla Model 3 a ajuns până la 447 de kilometri, ceea ce este cu adevărat impresionant.

1. Atena, Grecia – 351 km

Anticul oraș grecesc ar putea să vadă, în viitor, sisteme de transport bazate pe vehicule electrice capabile să înconjoare orașul cu echivalentul a 351 km, datorită temperaturii medii a orașului de 17,5C. Practic, aceeași distanță ca din capitală până în Kos sau Creta.

1. Los Angeles, SUA – 351 km

Legat de Atena atât ca temperatura medie, cât și ca autonomie medie, să conduci în L.A. ar fi echivalentul distanței dintre orașul californian și Las Vegas. Aceasta este o veste bună pentru un stat conștient de schimbările climatice, unde există 425.300 de utilizatori de vehicule electrice.

1. Sydney, Australia – 351 km

Cel mai mare oraș din Australia găzduiește, de asemenea, temperatura perfectă pentru un vehicul electric, la o medie de 18C. Utilizatorii de mașini electrice din Sydney pot parcurge 351 km în vehicul după o singură încărcare, aceeași distanță ca de la Sydney până la Pampoolah, Australia.

Citește și: