03 ian. 2021 | 14:03

Topul care pregătește Dacia pentru 2021 vine cu surprize și pentru Ford la Craiova

ACTUALITATE
Topul care pregătește Dacia pentru 2021 vine cu surprize și pentru Ford la Craiova

În ciuda tuturor dificultăților din 2020, Dacia a reușit să se mențină, cu cel puțin un model, în atenția pieței vestice. Dar Ford începe să prindă avânt.

Cele mai mari așteptări de la Ford sunt pentru modelul Puma, produs în România. A început să fie popular pe piața locală, începe să fie relevant și pentru piețele din Europa. Conform datelor comunicate de Jato Dynamics, modelele Dacia se află în top 10 al vânzărilor în șapte țări europene. Pe piața din România are unul dintre modele pe prima poziție.

Dacia Sandero se află și în Spania pe un loc fruntaș: locul 2, după ce mai multe luni a fost cel mai vândut model din această țară. Sandero e și în cursa pentru mașina anului. Cât despre Ford, Puma s-a situat în top 10 în Marea Britanie. E de așteptat ca popularitatea acestui model să crească, mai ales că e în creștere cererea de mașini CUV sau SUV.

clasament-vanzari-masini-europa

De menționat însă că Skoda este noua vedetă a Europei, atât ca număr de țări în care se află în top 5, cât și ca număr de poziții 1 pe care le ocupă. Modelul preferat este Octavia, care se situează pe primul loc în Austria, Cehia, Polonia și Elveția. E, totodată, în top 5 în 13 țări.

Dacă ții cont că Skoda e controlată de Volkswagen, atunci are o cu totul altă relevanță cealaltă statistică. Octavia se vinde chiar mai bine decât Golf și depăsește chiar și Renault Clio. Golf este favorit în 5 piețe, iar cel francez în 4.

Dacia se simte ca acasă în Franța

Dacia se descurcă admirabil în Franța. Sandero e pe locul șase, dar cu un volum mult mai mare decât în Spania: peste 45.000 de unități. Duster e, de asemenea, un alt model de la Dacia popular printre vestici. De notat și că în România și Ungaria, în top 10, sunt și Logan și Lodgy. România este singura țară în care 3 modele Dacia se află în Top 10, chiar pe primele trei locuri.

Merită amintit și că Logan a fost retras, odată cu a treia generație, de pe piețele vestice.

Ca producători din afara Europei, Toyota cu modelul Corolla s-a remarcat. Acest model e pe primul loc în trei țări: Finlanda, Irlanda și Letonia, dar și pe locul doi în Estonia și Polonia. Și Yaris a fost cel mai vândut model în Grecia și numărul doi în Finlanda, Polonia și Olanda.

În fine, mai sunt așa pe locul 1: Hyundai Tucson (Cipru), Peugeot 208 (Danemarca), Toyota RAV4 (Estonia), Suzuki Vitara (Ungaria), Fiat Panda (Italia), Fiat 500 (Lituania), Mercedes A Class (Luxemburg), Audi e-tron (Norvegia), SEAT Leon (Spania), Volvo V60 (Suedia), Ford Fiesta (Marea Britanie).

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele