Testul COVID pe care ți-l faci acasă și rezultatul îl vezi direct pe telefon

Testul COVID pe care ți-l faci acasă și rezultatul îl vezi direct pe telefon

Guvernul SUA investește 231,8 milioane de dolari pentru a crește producția unui test COVID-19 la domiciliu.

Producătorul australian Ellume va furniza 8,5 milioane de teste pentru utilizare federală ca parte a tranzacției. Compania va deschide o fabrică în SUA, unde intenționează să fabrice cel puțin 500.000 de kituri de teste pe zi până la sfârșitul anului, potrivit Bloomberg. Ellume produce în prezent aproximativ 100.000 de teste zilnic.

SUA investește 231,8 milioane pentru acest test COVID-19

Administrația pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizație de urgență pentru testul lui Ellume în decembrie. Testul cu o singură utilizare de 30 de dolari poate analiza un tampon nazal și trimite rezultatele către o aplicație în aproximativ 15 minute. Se spune că este 95% exact. După cum notează Associated Press, testul lui Ellume este unul dintre cele trei din SUA care se pot autoadministra și singurul disponibil în farmacii.

Experții din domeniul sănătății au solicitat extinderea testelor la domiciliu pentru a face mai ușor pentru oameni să determine dacă au COVID-19 și, dacă da, pentru a evita contactul cu alții. Cu toate acestea, producția poate dura ceva timp.

Majoritatea testelor necesită în continuare expertiza profesioniștilor din domeniul sănătății care pot efectua astfel de teste, dintre care multe sunt trimise la laboratoare pentru analiză. FDA a aprobat anterior, de asemenea, alte teste care pot oferi rezultate în mai puțin de 15 minute.

Multe companii aeriene și țări necesită dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a permite călătorilor să zboare sau să intre în țară. A avea opțiunea de a efectua un test acasă cu rezultate rapide ar putea facilita călătoria oamenilor, dacă este nevoie.

Testul pentru COVID care-ți dă pe telefon rezultatul și are o funcție surpriză

Capacitatea FDA de a emite autorizații de utilizare de urgență nu se limitează la tratamente. Administrația poate emite autorizații și pentru echipamente medicale și teste. Cea mai nouă aprobare este peste COVID.

Astfel, FDA a aprobat primul kit de testare SARS-CoV-2 la domiciliu. Kitul detectează prezența unei proteine ​​găsite în componența virusului și trimite rezultatele către smartphone-ul unui utilizator printr-o conexiune Bluetooth. Deși este mai puțin precisă decât abordările de diagnostic utilizate de marile centre de testare, FDA a citat o precizie de peste 90% la eliberarea autorizației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: