Telefonul viitorului este pliabil, are două balamale și vine de la Samsung: ce știm deja

Telefonul viitorului este pliabil, are două balamale și vine de la Samsung: ce știm deja

În permanentă schimbare, tehnologia aduce telefoane tot mai performante și care seamănă tot mai mult cu cele din filmele science-fiction. Samsung pregătește astfel telefonul viitorului, care va avea două balamale și un ecran extrem de flexibil.

Așteptările din partea Samsung sunt foarte mari, având în vedere că vrea să scoată pe piață mai multe telefoane flexibile, în afara gamei Galaxy Z Flip și Z Fold. Datorită noilor randări furnizate de către LetsGoDigital în colaborare cu Sarang Sheth, ne putem imagina modul în care va arăta un nou tip de telefon pliabil de la Samsung.

Brevetul a fost depus atât la OMPI cât și la USTPO la o zi distanță, una față de cealaltă. Brevetele sunt Brevetele sunt intitulate „Metodă și dispozitiv pentru furnizarea interfeței utilizatorului în dispozitivul electronic cu afișaj pliabil”. Supranumit „Samsung Galaxy Z Fold Tab”, pliabilul are două balamale cu trei secțiuni de afișare. Când este complet pliat, spațiul lăsat de cele două secțiuni exterioare este suficient pentru a adăposti un S Pen și configurarea camerei triple dispusă vertical.

telefonul Samsung
Samsung pregateste un nou telefon pliabil cu trei afisaje

Telefonul de la Samsung care deține trei afișaje

Dispozitivul poate fi utilizat în trei configurații posibile: complet deschis, pliat pe o parte sau complet pliat. Interfața se adaptează imediat ce este detectată schimbarea. Modul Flex este menționat de LetsGoDigital, așa că ne așteptăm ca articulațiile să apară și aici. Samsung a mai patentat anterior pliabile multifuncționale ca acesta.

Pliabilul Galaxy S pe care Samsung l-a dezvăluit luna trecută arată că Samsung are cu siguranță mai multe opțiuni de formă diferite, aceasta înainte de a decide pe care să-l adauge la gama sa Z. Acestea fiind spuse, este posibil ca un dispozitiv ca acesta să nu ajungă niciodată pe piață, iar randările să fie ilustrate în scopul raportării.

Se pare că Galaxy Z Fold3 de la Samsung a intrat în producția de masă și se așteaptă ca dispozitivul pliabil să sosească cândva în iulie împreună cu următorul smartphone Galaxy Z Flip. Samsung a prognozat recent că se așteaptă să vândă 7 milioane de dispozitive pliabile în 2021 până la sfârșitul anului.

Viitorul Samsung rezidă în mare măsură în afișajele flexibile atât pentru dispozitivele proprii, cât și pentru alți OEM. Ar trebui să vedem o creștere a vânzării dispozitivelor pliabile, dar aceasta ar trebui să urmeze o creștere a costului mediu al smartphone-urilor.