29 apr. 2021 | 13:46

Țara în care Sony a luat fața rivalului Microsoft: anunț oficial despre noua consolă PlayStation 5

ACTUALITATE
Țara în care Sony a luat fața rivalului Microsoft: anunț oficial despre noua consolă PlayStation 5

Sony și Microsoft sunt rivali pe zona consolelor de jocuri, lansând cam în același timp noile PlayStation 5 și Xbox Series X.

Sony a luat fața rivalului Microsoft în China, unde a lansat noua consolă PlayStation 5 înainte ca americanii să facă acest lucru pentru noua Xbox Series X. Piața chineză e una extrem de importantă pentru ambii jucători și, din acest motiv, momentul lansării e unul important.

Nu înseamnă, însă, că Sony nu se bate cu nimeni acolo.

Competitorul consolei PS5 ste Nintendo Switch, lansat în China încă din 2019.

Sony a luat fața Microsoft în China

Prețul noii console PS5 pentru China e de aproape 3.900 de yuani – ceea ce înseamnă peste 600 de dolari. Varianta digitală e ceva mai ieftină. Vânzările vor debuta pe 15 mai, dar perioada de precomenzi începe pe 29 de aprilie.

Piața chineză a devenit una extrem de importantă pentru Sony și Microsoft din 2014 încoace – anul în care statul asiatic a decis să permită și accesul străinilor pe această zonă. Consolele altor companii decât cele chineze au fost interzise vreme de 14 ani – din 2000 și până-n 2014.

Nu înseamnă, însă, că e ușor să te impui acolo. Cenzura strictă și procederile lungi și birocrative privind autorizările necesare le pun bețe-n roate multor producători de console de jocuri video precum Sony și Microsoft. PS5 se lansează oficial, dar există chinezi care au pus deja mâna pe consolă.

Există multe companii din China care importă console din Hong Kong și le vând apoi pe site-uri la suprapreț.

Consola companiei este o sursă importantă de încasări pentru Sony. La aproape cinci luni de când a fost lansată, Sony a vândut 7,8 milioane de console PlayStation 5. Valoarea a fost confirmată în cel mai recent raport financiar al japonezilor, pe ultimul trimestru fiscal și, tot acolo, s-au menționat 3,3 milioane de console next-gen livrate de la începutul lunii ianuarie 2021 până la finele lunii martie.

În același trimestru, s-au vândut și un milion de console PS4.

Consola nu există, deocamdată, în România la prețul oficial de vânzare recomandat de Sony. O găsești, e drept, dar mult mai scumpă.