Adio suport Android: ce trebuie să știi dacă încă folosești acest model Samsung

Adio suport Android: ce trebuie să știi dacă încă folosești acest model Samsung

Samsung e unul dintre marii producători de telefoane care oferă suport pentru modelele sale o lungă perioadă de timp. Dar trebuie să existe și un final.

Samsung a anunțat că nu mai oferă update-uri Android pentru modelele S8 și S8+, lansate în urmă cu patru ani. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a sud-coreenilor. Compania e cunoscută pentru suportul de actualizări pe care-l oferă pentru o lungă perioadă de timp de la lansarea telefoanelor sau dispozitivelor sale.

Dar orice început are și un final.

Samsung nu mai oferă suport Android pentru S8 și S8+

Pe pagina unde se oferă informații de update pentru modelele Samsung aflate în circulație, compania sud-coreeană a menționat că pe listă nu se mai află și cele două modele de telefoane lansate în urmă cu patru ani, în aprilie 2017 mai exact.

Nu e chiar o mare pierdere, din moment ce Galaxy S8 primea oricum două actualizări anuale. Dar e un semn că orice început are și un sfârșit. Ultimul update pentru S8 a fost eligibil pentru patch-ul lansat în luna aprilie a acestui an.

De precizat, însă, că nu-i valabil pentru toată seria S8. Samsung S8 Lite încă e menționat în calendarul de actualizări. La fel și S8 Active.

La momentul 2017, când au fost lansate, cele două modele s-au bucurat de un real succes. Datele arătau atunci că S8 și S8+ au doborât recordul companiei sud-coreene în ceea ce privește vânzările, situându-se mult peste cuplul S7/S7 Edge.

Samsung S8 și S8+ depășeau un milion de vânzări în țara de origine, la doar 37 de zile după ce au fost lansate oficial. Precedentele modele Samsung, S7 și S6, au avut nevoie de 74, respectiv 75 de zile pentru a ajunge la această performanță. Galaxy S8 doborâse deja și recordul pentru precomenzi pe aceeași piață asiatică, având un număr aproape dublu de solicitări față de cele 550.000 ale Galaxy S7.

Detalii despre actualizările pe care Samsung pentru modelele sale pot fi găsite AICI.