Windows 11, anunțat de Microsoft: tot ce trebuie să știi despre înlocuitorul pentru Windows 10

Windows 11, anunțat de Microsoft: tot ce trebuie să știi despre înlocuitorul pentru Windows 10

Așteptarea a luat sfârșit. Am reușit să aflăm când va fi lansat pe piață noul Windows 11, dar și la ce se pot aștepta împătimiții celei mai noi generații de Windows.

Gigantul Microsoft a anunțat oficial, joi, Windows 11, următoarea versiune a sistemului său de operare desktop.

Microsoft intenționează să lanseze Windows 11 pentru publicul larg până la sărbători, așa că probabil ne putem aștepta ca marele eveniment să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Înainte de marea lansare pe piață, probabil că vom vedea o serie de beta-uri publice, începând de săptămâna viitoare. Va fi o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10.

Windows 11 te va calma

Așa cum a menționat Panos Panay, directorul de produse Microsoft, ideea generală din spatele designului noii versiuni este să determine utilizatorii să simtă „un sentiment incredibil de calm”.

În același timp, echipa Windows a depus eforturi pentru ca noua versiune să fie și mai rapidă.

Actualizările Windows, de exemplu, ar trebui să fie cu 40% mai rapide, dar Panay a mai menționat că pornirea computerului și chiar navigarea ar trebui să se realizeze mult mai repede.

O caracteristică surpriză aici este că acum vei putea rula și aplicații Android pe Windows. Aceste aplicații vor părea a fi aplicații native care pot fi integrate, de exemplu, în bara de activități. Ele se vor regăsi în magazinul Microsoft reproiectat.

De asemenea, Microsoft promite o grafică mai bună datorită Auto HDR, o caracteristică care este deja disponibilă pe Xbox. Mii de jocuri, spune Microsoft, vor fi îmbunătățite automat cu Auto HDR pe Windows 11. În plus, compania susține că, datorită unui nou API de stocare în Windows 11, jocurile vor putea încărca rapid activele jocului fără a împiedica CPU ( dar va fi nevoie de un computer compatibil pentru a face acest lucru).

Așa cum era de așteptat, va exista și un nou magazin Microsoft, despre care Panay a spus că a fost construit de la bază, în special pentru a performa la capitolul viteză.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a spus că dorește ca dezvoltatorii să aibă posibilitatea de a-și construi propriile platforme pe Windows 11.

„Windows este scena pentru crearea lumii”, a spus el. „Cu această nouă versiune de Windows, dezlănțuim inovația și ingeniozitatea inerente fiecăruia dintre noi. […] Astăzi, lumea are nevoie de o platformă mai deschisă […] Windows este platforma în care se pot naște lucruri mai mari decât Windows – cum ar fi webul. Aceasta este aspirația noastră cu Windows 11″.

Citește și: