Start Rabla Electrocasnice 2021: cum poți obține voucherele de la stat

Start Rabla Electrocasnice 2021: cum poți obține voucherele de la stat

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat un nou Ghid de Finanțare pentru a Programul Rabla pentru Electrocasnice, sesiunea a doua.

Pentru sesiunea a doua a programului, autoritățile au păstrat valoarea voucherelor și produsele subvenționate aferente primei sesiuni. În acest moment, fondurile rămase vacante se ridică la valoarea de 34 de milioane de lei.

Cum te înscrii în Program

La fel ca în prima sesiune, persoanele interesate de achiziționarea de noi electrocasnice, trebuie să să își genereze un cont în aplicația găzduită de site-ul AFM, chiar dacă au deja un cont deschis de la precedenta sesiune a Programului.

După efectuarea acestui pas, viitorii beneficiari trebuie să selecteze, prin completarea în aplicaţia informatică, a tipului de produs care se achiziţionează, precum şi a declaraţiei pe propria răspundere prin care se obligă să predea un produs electrocasnic uzat, în momentul achiziţionării.

În contul de utilizator este disponibilă opţiunea de încărcare a documentelor, respectiv CI/BI şi declaraţia pe propria răspundere. Declaraţia pe propria răspundere şi copia BI/CI al/a solicitantului pot fi încărcate şi de către comerciantul validat, până la momentul utilizării voucherului inclusiv.

Câți bani poți obține

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
-400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
-400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
-400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
-500 de lei pentru laptopuri;
-300 de lei pentru tablete.

Trebuie să mai știi faptul că echipamentele incluse în program vor fi disponibile etapizat, în trei mari categorii. Nu uita că, pentru a beneficia de un nou produs electrocasnic, trebuie să dai la schimb produsul uzat, care se încadrează în aceeași categorie.

Citește și: