Sistemul inovator prin care videourile sunt transformate automat într-o formă nouă de conținut

Sistemul inovator prin care videourile sunt transformate automat într-o formă nouă de conținut

Dacă ești fanul filmelor cu supereroi, știi deja că aceștia s-au „născut” în benzi desenate. Și, în ciuda tuturor acestor forme noi de divertisment, benzile desenate n-au dispărut. Acum, specialiștii au inventat un sistem care transformă videouri direct în benzi desenate.

Ideea de la care au pornit cercetătorii în acest demers e că, până acum, au fost numeroase scenarii de colectare și interpretare a datelor de tip text, video sau imagine statică. Acum, specialiști de la Universitatea de Tehnologie din Dalian, China, și Universitatea Hong Kong au creat un program complex care poate genera automat cărți de benzi desenate manga pe baza datelor extrase din seriale TV, filme, animații sau alte videoclipuri, conform Techexplore.

„Propunem un sistem complet automat pentru generarea de benzi desenate din videoclipuri fără nicio intervenție umană. Prin introducerea unui videoclip împreună cu subtitrările sale, abordarea noastră extrage întâi cadre cheie informative analizând subtitrările și stilizează cadrele cheie în imagini în stilul benzilor desenate.”
Lucrarea de cercetare

plan banda desenata generare

banda desenata din video generare

Odată stabilite aceste detalii, imaginile sunt transformate ca să arate, cât de cât, ca o bandă desenată. Sigur, e o reinterpretare făcută pe calculator, dar este și un demers prin care observi cum un algoritm poate identifica, automat, momentele cheie, poate încadra corect acțiunea și genera textul relevant.

La ce ar putea fi folosită această cercetare

Un alt atu al acestui sistem e că bulele de text sunt, de fiecare dată, adaptate textului pe care îl reprezintă. Ce susțin cercetătorii că au încercat să facă e să identifice, pe baza datelor disponibile, care e emoția care ar trebui să fie transmisă și să adapteze prezentarea în funcție de aceasta.

Acest demers nu e, în niciun caz, menit să transforme un film de două ore într-o bandă desenată care să fie vândută ca atare. Este, totuși, o cale prin care poți conserva conținutul video și îl altă formă, fie că este cel personal, fie că vorbim de studiouri de producție video.

Cei care au lucrat la algoritm susțin că ar putea fi utilizat inclusiv pentru a crea benzi desenate pentru filme, seriale și alt tip de conținut video care să extindă felul în care fanii interacționează cu acel conținut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: