Secretul momentului, dezlegat: ce e, de fapt, monstrul din Loch Ness. Omul care susține că are răspunsul

Secretul momentului, dezlegat: ce e, de fapt, monstrul din Loch Ness. Omul care susține că are răspunsul

Te-ai întrebat în ultimul timp despre Monstrul din Loch Ness? Dacă tot e pandemie și nu prea ai ce face în timpul liber, ar fi util să explorezi curiozități și descoperiri din știință. Iată un subiect potrivit pentru a-ți satisfice una dintre curiozitățile științifice – care este secretul monstrului din Loch Ness?

Cercetările profesorului Henry Bauer au descoperit că Nessie poate fi un tip de broască țestoasă nedescoperită prinsă în Loch Ness, când apele se retrăgeau la sfârșitul ultimei ere glaciare. Lucrarea profesorului Bauer despre fascinația globală despre Nessie a fost publicată într-o carte pe care o găsești chiar aici.

Unul dintre cele mai vechi mituri ale Scoției spune că o creatură care trăiește în Loch Ness datează încă din secolul al VI-lea. Prima relatare scrisă a fost înregistrată în 565 d.Hr. într-o biografie a Sf. Columba.

Un fanatic autodeclarat al lui Nessie, omul de știință american Buaer, a aruncat ideea că Nessie ar fi o formă de dinozaur.

Henry, în vârstă de 89 de ani, profesor pensionar de chimie și studii științifice la Institutul Politehnic din Universitatea de Stat Virginia, a spus: „Cea mai populară idee este că Monstrul din Loch Ness are o relație cu plesiosaurii dispăruți”.

Un om de știință crede că a rezolvat misterul monstrului din Loch Ness

„Dar acest lucru este dificil de echilibrat cu raritatea observărilor de suprafață, să nu mai vorbim de observațiile ocazionale pe uscat. Pe de altă parte, tot ceea ce este descris despre Monstrul din Loch Ness este asemănător cu multe specii de broaște țestoase vii și dispărute”, a spus omul de știință.

El adaugă că aceste creature respiră aer, dar petrec perioade foarte lungi în apă adâncă. De asemenea, se aventurează pe uscat, sunt foarte rapide în apă, au capacitatea de a fi active în apă foarte rece și au gâtul relativ lung.

Conform lucrării amintite mai sus, înregistrată în 565 d.Hr., creatura a mușcat un înotător și voia să atace un alt bărbat când a intervenit Columba. El a ordonat fiarei să „se întoarcă” și aceasta s-a supus.

Creatura este o specie străveche de broască țestoasă de mare

De asemenea, în 1960, inginerul aeronautic Tim Dinsdale a filmat o cocoașă care care traversa lacul Loch Ness. Probabil cea mai faimoasă „poză” a lui Nessie a fost făcută în 1934. Cu toate acestea, a fost dezmințită ca fiind o farsă.

Monstrul misterios a fost „văzut” de 12 ori anul trecut. În decembrie, un cuplu care a vizitat lacul a spus că a văzut o creatură apărând în mod repetat. La acea vreme, Gary Campbell, de la Registrul oficial al observațiilor Loch Ness, spunea: „Totul se adaugă misterului. În multe privințe, este un an propice pentru observări”.

„M-am interesat serios după ce am văzut filmul lui Dinsdale și, 26 de ani mai târziu, am fost observator la Loch Ness în timpul operațiunii Deep Scan, când o întreagă flotă de bărci au urmărit un sonar căutându-l pe Nessie”, spune profesorul.

Și profesorul Bauer susține afirmațiile, spunând că este sigur că monstrul a fost real. El a spus: „Filmul lui Tim Dinsdale realizat în 1960 este dovada concludentă, dar există și nenumărate contacte ale sonarului, câteva fotografii subacvatice concludente și câteva fotografii plauzibile de suprafață”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: