Schimbare majoră la Rabla: statul dublează bugetul, dar doar pentru aceste mașini

Schimbare majoră la Rabla: statul dublează bugetul, dar doar pentru aceste mașini

Ministrul Mediului a oferit câteva informații suplimentare despre programul Rabla din 2021. Atât cel Clasic, cât și Plus vor trece prin niște schimbări.

Barna Tanczos, ministrul Mediului, susține că programul Rabla va fi lansat în ultima săptămână din aprilie. Conform acestuia, Rabla Plus va avea un buget pentru aproximativ 6.600 de maşini electrice noi, dublu față de anul trecut. Totodată, prima de casare pentru Rabla Clasic va crește de la 6.500 la 7.500 lei.

„Am văzut interesul deosebit al cetăţenilor pentru aceste maşini electrice nepoluante. Vrem să vedem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România. Acum doar 1 % din cele care circulă în ţară sunt electrice.”
Barna Tanczos, ministrul Mediului

În prezent, Dacia Spring s-a bucurat de-o popularitate însemnată: 4.000 de precomenzi în primele 48 de ore de la listare. Și e cea mai ieftină mașină electrică din România.

Banii dați de stat pentru programul Rabla

  • 7.500 de lei pentru maşini cu motoare termice
  • eco bonus 1.500 lei pentru GPL şi emisii reduse
  • eco bonus de 3.000 de lei (cu 500 de lei mai mult față de anul trecut) la achiziția unei mașini hibride
  • 4.500 euro reducere pentru modelele hybrid plug-in
  • 45.000 de lei (9.300 euro) pentru maşinile 100% electrice

Programul Rabla (Clasic şi Plus) se lansează în ultima săptămână din aprilie şi va permite achiziţia a aproximativ 60.000 de maşini noi, cu motoare cu ardere internă, propulsie hibrid şi 100% electrice. Ministerul Mediului va demara un program și pentru achiziţia de noi microbuze şcolare, actuaul parc de microbuze şcolare fiind învechit.

Dacă vrei Dacia Spring, e bine să știi că deși precomenzile au fost deschise acum mașina va fi livrată abia în toamnă. Totodată, te poți orienta și către Renault Zoe sau Skoda Citigo. Chiar dacă au prețuri mai mari, tot sunt într-o marjă onorabilă odată ce accesezi programul Rabla Plus. Iar de la Volkswagen ID.3 are un preț de pornire de 31.400 euro, așa că cel mult poți amortiza aproape 11.000 de euro prin programul Rabla.

Citește și:
Etichete: