Recorduri nebunești ale oamenilor în secolul 21

Cu siguranță fiecare dintre noi a făcut ceva nebunesc de-a lungul vieții. Dacă pentru unii cea mai vitejească faptă a fost să plece din casa părintească, alții nu s-au uitat deloc în urmă și au ajuns…în spațiu, acesta fiind doar unul dintre cele zece recorduri nebunești stabilite la nivel mondial.

Ce recorduri nebunești au fost stabilite de oameni în secolul 21

Atunci când vă gândiți cu teamă cum vă veți descurca în cazul în care scoateți puțin capul din zona de confort, amintiți-vă că alții au sărit – fără parașută- de la peste opt mii de metri în aer! Să facem cunoștință așadar cu temerarii zilelor noastre!

10. Femeia cu 52 de operații estetice

Ce nu face baba pentru frumusețe? Cindy Jackson a intrat în Cartea Recordurilor după ce s-a supus de bunăvoie și nesilită de nimeni la nu mai puțin de 52 de operații estetice. Averea familie s-a dus pe liftinguri faciale, liposucții, două rinoplastii. Nu au scăpat de ajustări nici genunchii, talia sau mandibula. Deși ați crede că a devenit un Frankenstein modern, ei bine, Cindy arată chiar bine la cei peste 60 de ani ai săi.

9. Omul care a sărit de la peste opt mii de metri, fără parașută 

Pe 30 iulie, 2017, Luke Aikins, un parașutist american a sărit de la peste 8 mii de metri altitudine, fără obiectul muncii, adică…fără parașută. Zborul lui prin aer a durat două minute și a fost prins de o plasă întinsă la doar o sută de metri deasupra pământului, în deșert. El a devenit primul om din lume care a sărit fără parașută și …a supraviețuit.

8. Omul care a mers pe sârmă în Alpi 

Freddy Nock, un cascador din Elveția, și-a pus viața în primejdie ca să strângă bani pentru un proiect UNESCO. El a doborât șapte recorduri în șapte zile, în Alpi. A reușit să-și mențină echilibrul mergând pe o sârmă, desupra muntelui, fără a fi asigurat de o altă coardă.

7. Omul care a condus o barcă cu peste 500 km pe oră 

În anul de grație 1976, australianul Ken Warby a atins un record în ceea ce privește sporturile nautice. Barca pe care o conducea a depășit viteza de 500 de km pe oră și întreaga asistență s-a mirat că vehiculul nu a decolat. Recordul lui nu a fost depășit nici în ziua de azi.

6. Omul care a schiat pe plafonul mașinii la 160 km pe oră 

Sean Cridland și Kirsten Culver, doi americani curajoși, au stabilit recordul mondial la ..schiatul pe o mașină în mers, în 1985. Ei ar putea intra, la fel de bine, și în topul mondial al ciudaților. Kirsten a călărit năbădăioasa mașinuță la 152 de km pe oră, iar Sean la 160.  Inițial, acesta era modul în care schiorii profesioniști se pregăteau pentru competiții și învățau să-și mențină echilibrul. Unii dintre ei nu mai ajungeau la concurs ci la sala de urgențe.

5. Omul care a petrecut o oră acoperit de 637 de mii de albine 

Un chinez ambițios și foarte încrezător în leacurile băbești, a stabilit un record mondial după ce a rezistat 54 de minute acoperit fiind cu 637 de mii de albine.  Hăinuța lui vie și bâzâitoare cântărea 61 de kilograme.  Pănă în ziua de azi, nimeni nu s-a mai înțeles la fel de bine cu ..stupul.

4. Omul care a călătorit desculț peste 138 de mii de kilometri 

În vârstă de 68 de ani, rusul Vladimir Nesin a mers timp de 22 de ani fără să poarte încățăminte. Se estimează că a parcurs peste 138 de mii de kilometri și a vizitat peste 120 de țări. Acest Forest Gump contemporan a declarat că doar desculț poate resimți conexiunea deosebită pe care o are cu Pământul. Omul nu a folosit niciodată o busolă sau o hartă și nu a cheltuit mai mult de un dolar pe zi.

3. Omul care a cucerit cel mai înalt val din lume 

În luna noiembrie din 2017, brazilianul Rodrigo Koxa a reușit să supună talentului său, cel mai înalt val din lume, de peste 24 de metri. Reușita sa a fost recunoscută de Cartea Recordurilor. Evenimentul a avut loc pe plaja Nazare din Portugalia, un loc celebru pentru valurile înalte care se formează aici.

2. Omul care s-a scufundat în Groapa Marianelor 

Pe 26 martie în 2012, faimosul regizol James Cameron a devenit primul om din lume care a atins – de unul singur- cel mai adânc punct al Oceanului. James a petrecut trei ore la peste 10 mii de metri adâncime. În timpul scufundării, regizorul a filmat și a adunat date importante pentru cercetători. Filmul realizat cu această ocazie a avut premiera in 2013.

1. Omul supersonic! A sărit de la 39.000 de metri 

Paraşutistul austriac Felix Baumgartner a ajuns înapoi pe pământ, după o cădere fără probleme de la 39.000 de metri în Roswell, New Mexico, SUA! A bătut recordul pentru cea mai rapidă cădere liberă de la cea mai mare altitudine, recordul pentru zborul cu balonul de la cea mai mare altitudine şi a spart bariera sunetului! Austriacul a petrecut aproximativ 4 minute şi 20 de secunde în cădere liberă, deschizîndu-şi apoi paraşuta. Nu se știe dacă la antrenamentele pentru acest salt in gol l-a împins iubita lui, vedeta româncă, Mihaela Rădulescu.

Bonus: Omul care nu s-a spălat niciodată în 60 de ani

În timp ce unii se plâng de lipsa apei calde vara, alții refuză să se spele. Amou Haji, un indian în vârstă de 80 de ani, credea ca dăcă va face duș, se va îmbolnăvi. El trăia izolat și dormea într-o groapă săpată în pământ. Încheiem astfel într-o notă optimistă pentru orășenii fără apă pe conductă: au o șansă în plus să devină celebri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: