05 nov. 2021 | 11:20

Rabla pentru electrocasnice revine mai repede decât te-ai fi așteptat: acum ai o nouă șansă

ACTUALITATE
Rabla pentru electrocasnice revine mai repede decât te-ai fi așteptat: acum ai o nouă șansă

Ministrul interimar al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, vine cu o veste neașteptat de bună pentru românii care vor să-și achiziționeze noi aparate electronice și electrocasnice în baza programului guvernamental „Rabla pentru electrocasnice”.

O nouă ediție a programului va debuta în luna decembrie, a anunțat ministrul Mediului, joi. Prin urmare, dacă ești în pană de idei de cadouri pentru Crăciun, iată că soluția ar putea veni chiar de la Guvern.

Care e bugetul, de data aceasta

Și ediția din luna decembrie se va bucura de un buget destul de consistent, după cum anunță oficialul de la Mediu. Este vorba despre fondurile rămase din ediția precedentă, de 34 milioane de lei.

„Toate programele în acest an au fost de succes, derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona cel mai important program pe care l-am derulat – Programul „Rabla pentru electrocasnice”, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune, de sărbători, în luna decembrie.

Din fondul din care ne-au rămas la dispoziţie 34 milioane de lei, din cele 75 de milioane alocate iniţial, vom finanţa noua sesiune, practic în aceleaşi condiţii de înscriere, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care reprezintă interes pentru beneficiari.

Programul va fi lansat, probabil, în ultima săptămână din noiembrie, pentru ca în cursul lunii decembrie voucherele să poată să fie valorificate la magazinele de specialitate”, a afirmat Barna Tanczos

Aceasta nu este singura noutate pentru români. Ministrul a mai anunțat și un alt program interesant, care vizează construcţia de staţii de încărcare a maşinilor electrice, dar și alte două programe pentru instalarea de panouri fotovoltaice, respectiv o sesiune dedicată pistelor de biciclete.

„Anul acesta, în câteva zile, vom mai lansa noul program de staţii de încărcare a maşinilor electrice pentru instituţiile publice. Vom finanţa peste 2.300 de astfel de staţii şi anul viitor acestea vor fi completate, prin Ministerul Dezvoltării, cu lansarea programului pentru 15.000 de staţii, prin PNRR.

În decembrie vor mai fi lansate două programe. La programul de fotovoltaice pentru persoane fizice vom păstra acelaşi sistem de depuneri de proiecte prin instalatori, prin firme specializate care iniţial se înregistrează în sistem. De asemenea, vom lansa un program pentru piste de biciclete pe structura ghidului care a mai fost lansat în trecut”, a susţinut acesta.