Previziunile pentru piața muncii și tehnologie, în 2022: ce spun experții

Previziunile pentru piața muncii și tehnologie, în 2022: ce spun experții

Profetice sau cum vrei să le spui, predicțiile trebuie făcute și vor exista întotdeauna, în orice domeniu. Gartner este o companie de cercetare și consultanță tehnologică din Stamford, Connecticut. Produsele și serviciile companiei includ cercetare, programe executive, consultanță și conferințe. Această companie a făcut previziunile următoare.

Gartner prezintă, așadar, câteva previziuni organizaționale și ale utilizatorilor de tehnologie pentru 2022 și anii ce urmează.

  • Până în 2024, spun previziunile lui Gartner, 40% dintre consumatori vor păcăli valorile de urmărire a comportamentului, pentru a devaloriza în mod intenționat datele personale colectate despre ei. Acest lucru va face dificilă monetizarea, în viitor.
  • Până în 2024, 30% dintre echipele corporative vor fi fără șef din cauza tehnologiei de autoconducere și hibride a muncii. Și dacă stăm să ne gândim mai profund la acest lucru, poate fi adevărat. Munca deja a devenit remote sau hibridă, iar roboții au început să automatizeze diverse domenii și să ne ia joburile. Nu va trece mult timp până vei fi intervievat pentru un job de către un robot sau chiar acesta să-ți fie șef.
  • Până în 2025, datele sintetice vor reduce colectarea datelor personale ale clienților, evitând 70% din sancțiunile de încălcare a confidențialității. Datele sintetice sunt „reale”. Acestea pot fi folosite pentru a antrena sisteme inteligente. De fapt, au avantaje față de datele reale, cum ar fi mai puține restricții, statistici puternice și simulări ale evenimentelor și condițiilor viitoare, neprevăzute.
  • Până în 2024, un atac cibernetic va afecta atât de mult infrastructura critică, încât un membru al G20 va răspunde cu un atac fizic declarat. G20 sau Grupul celor Douăzeci este un forum interguvernamental care cuprinde 19 țări și Uniunea Europeană. Lucrează pentru a aborda probleme majore legate de economia globală, cum ar fi stabilitatea financiară internațională, atenuarea schimbărilor climatice și dezvoltarea durabilă. Această abordare deschide Cutia Pandorei în câteva moduri periculoase și imprevizibile, mai ales având în vedere numărul de atacuri cibernetice care au loc în fiecare an. Cu atât mai mult din 2020 încoace.

Previziunile pentru anii următori – unele, îngrijorătoare

  • Până în 2025, 75% dintre companii se vor „despărți” de clienții nepotriviți, deoarece costul reținerii acestora eclipsează costurile de achiziție a clienților potriviți. Raționalizarea produselor există de mult timp. Companiile au ales să ucidă produsele înaintea clienților dintr-o mulțime de motive, dintre care, nu în ultimul rând, sunt datele care sugerează că un client slab ar putea deveni unul grozav mâine. Pierderile și câștigurile clienților ar trebui definite în jurul pierderilor și câștigătorilor de produse.
  • Până în 2026, o creștere cu 30% a talentului dezvoltatorilor în Africa va ajuta la transformarea acesteia într-un ecosistem de startup-uri lideri mondiali, rivalizând cu Asia în creșterea fondurilor de risc. Nu există nicio îndoială că o activitate antreprenorială semnificativă este în desfășurare în multe părți ale Africii.
  • Până în 2026, gamificarea cu simboluri nefungibile (NFT) va propulsa o întreprindere în primele zece companii cu cea mai mare valoare. Gartner prezice că 50% dintre companiile cotate la bursă vor avea un fel de NFT care să susțină prezența mărcii și/sau a ecosistemului digital.
  • Până în 2027, sateliții cu orbită joasă vor extinde acoperirea internetului la un miliard dintre cei mai săraci oameni din lume, scoțând 50% dintre ei din sărăcie.
  • Până în 2027, un sfert dintre companiile Fortune 20 vor fi înlocuite de companii care te vor analiza neurologic și vor influența comportamentul subconștient la scară largă. Vânzările și marketingul au folosit tehnici similare de zeci de ani, cu mult înainte de a fi digitalizate.