Premisa celei mai originale rețele de socializare: ai plăti să controlezi viața unui om, pas cu pas

Premisa celei mai originale rețele de socializare: ai plăti să controlezi viața unui om, pas cu pas

În cazul în care nu pierdeai deja o cantitate enormă de timp pe rețele de socializare, o nouă aplicație își propune să îți ofere o experiență complet diferită față de Facebook, TikTok sau Instagram, cu condiția să plătești pentru asta.

Premisa unei noi rețele de socializare intitulată NewNew este de a controla ce se întâmplă în episoade din viața unei personalități. De exemplu, Brandon Wong și-a întrebat urmăritorii ce își doresc aceștia să comande de mâncare într-o seară. Oamenii au plătit cinci dolari pentru a face alegerea în locul lui Wong, iar cei mai mulți au fost de părere că ar trebui să opteze pentru mâncare coreeană. Asta a cumpărat și s-a filmat în timp ce se bucura de preparate.

Unii au folosit NewNew pentru a lua rapid o decizie vizavi de hainele pe care să le poarte, dar și particularități semnificativ mai personale. Noua rețea de socializare este creația lui Courtne Smith din Los Angeles și, momentan, se află în beta. Descrierea oficială este ”o bursă cu oameni în care cumperi acțiuni în viața oamenilor reali, cu scopul de a le controla deciziile și de a vedea rezultatul”.

courtne_smith_jeans_2
Courtne Smith este creatoarea noii rețele de socializare

În mod previzibil, pentru mulți s-ar putea să sune terifiant întregul scenariu sau să-ți dea sentimentul unui episod de Black Mirror. În practică, însă, realitatea nu este atât de alarmantă. Ar fi fost ideal să nu plătești pentru aceste opțiuni, dar o vei face pentru a-ți ajuta creatorii de conținut favoriți, scriitori, pictori, muzicieni, designeri de fashion, bloggeri și nu numai. Întreaga platformă în care a investit deja bani și Will Smith este menită să întărească legătura între creatorii de conținut și fanii lor, generând în același timp și niște bani.

Pe lângă funcția de a vota pentru un aspect al vieții unui creator de conținut, din care creatorii NewNew își iau un comision necunoscut, aplicația îți permite să plătești de la 20 de dolari în plus pentru a solicita o anumită acțiune de la o persoană. Dacă persoana de la capătul firului îți refuză propunerea, îți primești banii înapoi. Momentan, rețeaua găzduiește doar vreo 100 de creatori de conținut. Rămâne să vedem dacă-i va exploda popularitatea odată cu ieșirea din beta.