18 nov. 2021 | 17:25

Orașul din România care-i fascinează pe străini. “Un oraş ca-n basme, parcă desprins din poveştile cu zâne”

ACTUALITATE
Orașul din România care-i fascinează pe străini. “Un oraş ca-n basme, parcă desprins din poveştile cu zâne”

Oraşul Sighişoara se află în inima Transilvaniei și este una din puținele cetăți medievale din Europa care sunt încă locuite, iar centrul istoric al orașului, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Sighișoara este unul dintre cele șapte orașe fortificate săsești ale Transilvaniei. Situată în județul Mureș, la aproximativ 300 km nord de București, s-a bucurat de o importanță istorică datorită poziției sale chiar în poala Munților Carpați, care formau cândva o graniță naturală terestră între Europa și Estul controlat de otomani.

Ca și alte orașe din regiune, Sighișoara a fost înființată în secolul al XII-lea de către sași, un grup de meșteșugari și negustori de origine germană, care au fost trimiși în Transilvania de către stăpânii lor maghiari. Aducând cu ei diversele lor meserii, meșterii și familiile lor au înființat Sighișoara – numită atunci Schaasburg – ca o comunitate de frontieră de succes și un centru comercial. Au urmat și alți artizani, iar în cele din urmă Sighișoara a fost casa a nu mai puțin de 15 bresle comerciale înfloritoare.

Părerea unui turist

„Eu vin dintr-o țară unde asemenea locuri pur şi simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri, mii de ani de istorie… aşa ceva nu găseşti în Statele Unite”, este textul scris de Amanda.

Tânăra a venit în ţara noastră, în urmă cu câţiva ani, şi a fost pur şi simplu uimită de frumuseţea locurilor.

„E un oraş cetate parcă desprins din poveştile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Sighişoara”, mai spune Amanda pe blogul ei. De altfel, ea a mai scris un articol pe blogul ei, numit „De ce ar trebui să vizitezi România„.

Ea spune că ţara noastră este foarte frumoasă şi cu preţuri bune. În plus, Amanda, care este din statul american Ohio, punctează că a întâlnit mulţi oameni care ştiu să vorbească engleză, dar şi că nu a avut parte de aglomeraţie, ca în alte ţări.